Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Benzinepomp afdekplaat RVS. Type 4 motoren

 
 

Benzinepomp afdekplaat
 
Indien een elektrische benzinepomp wordt gemonteerd zal het bestaande gat in het carter moeten worden afgedicht. Hiervoor zijn verschillende afdekplaten leverbaar die allen als hoofddoel hebben om het benzinepomp gat af te sluiten. De aluminium afdekplaten worden inclusief pakking geleverd terwijl je dit bij het RVS exemplaar extra moet bijbestellen.
 
RVS afdekplaat
 
Als het je er alleen maar om gaat om het benzinepomp gat af te sluiten is dit de ideale afdekplaat. Vervaardig van RVS en als enige ook leverbaar voor type 4 motoren. Wordt geleverd zonder pakking, neem deze er extra bij. Montage is eenvoudig; verwijder de draadeinden en monteer de afdekplaat met M8 boutjes (niet bijgeleverd).
 

nummer toepasbaar op motortype pakking (optie)
#3691 type 1 motoren (behalve 25 en 30 pk)
type 3 motoren
CT/CZ motoren
WBX motoren
#3692
#43691 type 4 motoren #41691

 
Billet Style afdekplaat
 
Doet niets meer of minder dan het RVS exemplaar maar zorgt wel voor een perfecte afwerking. Deze afdekplaat is vervaardig uit dik aluminium met de bekende Billet Style ribbels aan de bovenzijde. Wordt compleet geleverd met pakking en inbusbouten welke in de plaat verzonken zijn opgesteld. Deze Billet Style afdekplaat draagt bij aan een goed verzorgd uiterlijk van je motor.
 
#4691
type 1 motoren (behalve 25 en 30 pk)
type 3 motoren
CT/CZ motoren
WBX motoren
 
Afdekplaat met carterontluchting mogelijkheid
 
Naast het afdichten van het benzinepomp gat heeft deze afdekplaat nog een extra mogelijkheid, hij is tevens voorzien van een carter ontluchtingsaansluiting met M12 schroefdraad. De afdekplaat is nog niet doorboord, hierdoor kun je achteraf altijd nog carter ontluchting aansluiten als je dit in de eerste instantie niet nodig denkt te hebben. Ook deze plaat is net als het Billet exemplaar vervaardig uit aluminium en wordt geleverd inclusief pakking. Wordt direct op het carter gemonteerd met behulp van de bestaande M8 moeren waarmee de benzinepomp vast zat.
 
#1691
type 1 motoren (behalve 25 en 30 pk)
type 3 motoren
CT/CZ motoren
WBX motoren
 
Vervangende pakkingen

Bij de Billet en de afdekplaat met carter aansluitmogelijkheid word de pakking bijgeleverd, deze pakking kan niet worden hergebruikt. Mocht je de pakking nodig hebben dan is deze ook los leverbaar. Wordt geleverd in eens setje van twee pakkingen wat officieel is bedoeld voor de benzinepomp, je gebruikt in dit geval maar één pakking.
 
#3692