Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Brandstofslang textiel versterkt per meter binnen diameter: 6.00 (max 6.50 mm) buiten diameter: 11.70 (max 12.20 mm) werdruk: 7.5 bar barst druk: 30 bar Goedgekeurd voor fossiele gelode en ongelode benzine E10, E15, E85 en diesel.

 
vw artikelnummer: N10120701

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Benzine /olie en ontluchtingslang

Een verweerde olie benzine of ontluchtingslang kan leiden tot lekkage en zelfs brandgevaar, controleer regelmatig de kwaliteit van de slangen en vervang ze indien ze er verweerd uitzien of haarscheurtjes vertonen. Ons leveringsprogramma omvat drie soorten slangen welke worden geleverd in het gewenste aantal vaste meters. In onderstaande overzichten staan alle drie de soorten apart vermeld waarbij zowel de binnen als buitendiameter staat weergegeven, de buitendiameter is een handig gegeven om direct de juiste maat slangklemmen bij te bestellen (zie slangklem optie). 

textiel omvlochten slangen

In onze klassiek Volkswagen is dit de slang die origineel werd gebruikt, de rubber slang is omvlochten met zwart textiel wat de slang stevigheid en bescherming bied. Het is een klassiek slang die tegenwoordig niet meer in de auto-industrie wordt gebruikt maar voor restauratiedoeleinden is het gebruik van een moderne compleet rubberen slang uit den boze. De slang oogt klassiek en gelijk aan het origineel maar is wel doorontwikkeld om te voldoen aan hogere eisen die er tegenwoordig aan worden gesteld.
 
benzine slang

diameter  bestelnummer
binnen buiten
5.0 mm 10.0 mm #980
7.0 mm 12.0 mm #1149
9.0 mm 15.0 mm #6980
 
ontluchting slang *
diameter  bestelnummer
binnen buiten
12.0 mm 17.0 mm #3975
* temperatuurbestendig van -10 t/m +60°C, vandaar alleen toepasbaar als ontluchtingslang en niet als olieslang
 
inwendige met textiel versterkte slangen


Deze slangen worden in de hedendaagse  automobiel industrie gebruikt, de versteviging is in het rubber van de slang verwerkt in plaats van aan de buitenzijde. Het grote voordeel van deze slang ten opzichte van alle andere soorten is dat je bij controle direct kunt zien of deze scheurtjes bevatten. Je vervangt de slang voordat er lekkage optreed terwijl dit bij de andere slangen niet het geval is en je de slang gaat vervangen als het al te laat is. Als het klassieke uiterlijk er niet toe doet raden we je aan deze slangen te gebruiken.   
 
benzine slang
diameter  bestelnummer
binnen buiten
4.0 mm 9.5 mm #4152
5.0 mm 10.0 mm #4981
6.0 mm 11.8 mm #1152
8.0 mm 14.0 mm #981
10.0 mm 15.0 mm #6245
 
olie slang
diameter bestelnummer
binnen buiten
12.7 mm 20.0 mm #975
 
RVS omvlochten slangen

In plaats dat de slang met textiel is omvlochten zijn deze slangen voorzien van een RVS omvlochten buitenmantel. Hoofdzakelijk worden deze slangen voor het uiterlijk gebruikt maar daar zijn ze in de eerste instantie helemaal niet voor ontwikkeld. De RVS mantel zorgt voor een betere bescherming als de slang kwetsbaar is opgesteld zoals dichtbij het uitlaatsysteem of van en naar een oliekoeler welke zich niet in de motorruimte bevind. De slang is opgebouwd startend met een rubber slang, daaromheen een textiel bescherming en als laatste de RVS omvlochten buitenmantel. 
 
benzine slang
diameter  bestelnummer
binnen buiten
6.4 mm 12.0 mm #985
9.5 mm 15.0 mm #984
 
 
olie slang
diameter  bestelnummer
binnen buiten
12.7 mm 17.0 mm #988
14.2 mm 21.0 mm #989

 
slangklemmen

Zorg ervoor dat je zowel benzine als olieslang op alle montageplaatsen vast zet met slangklemmen, je zal niet de eerste zijn met een gigantische lekkage of een auto waar de complete motorruimte van is uitgebrand door slecht gemonteerde slangen. We hebben drie soorten: de mini slangklem bedoeld voor smalle diameters, deze hebben een klein bereik en beschadigen de slang niet tijdens het aandraaien.
 
De universele slangklem welke bedoeld is voor zowel kleine als grote diameters, waarbij je moet opletten tijdens het aandraaien dat  de slang niet beschadigd, dit is de meest bekende en meest gebruikte slangklem, toch raden wij raden aan deze slangklem alleen te gebruiken indien de mini slangklem qua maatvoering niet bruikbaar is.
 
Als derde de Econ-o-fit slangklemmen, deze zijn als extra voorzien van een gepatenteerd aluminium buitenhuls, dit zorgt ervoor dat de slang niet kan uitzetten tijdens het vastdraaien waardoor de slang muurvast wordt bevestigd, tevens wordt het uitende van de slang zeer netjes afgewerkt. De Econ-o-fit wordt gekozen naar de binnendiameter van de slang alle overige slangklemmen wordt de maatvoering bepaald aan de hand van de buitendiameter van de slang.