Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Benzinetankklep slot (afdichting bijgeleverd) Bus t/m 7/1966

 
vw artikelnummer: 261 829 651,261 829 661

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Benzineklepslot

Het benzineklepje van de Bus t/m 1966 is voorzien van een slot welke met een universele vierkantsleutel wordt geopend. In die tijd was het nog geen noodzaak om alles hermetisch af te sluiten. Toch liep Volkswagen daar op voorruit door de motorklep en de benzineklep afsluitbaar te maken al was het wel met een sleutel die op iedere Bus paste. Er zijn nog maar weinig Bussen te vinden waarbij het slot van de benzineklep zich nog in een goede conditie bevindt, roest heeft ervoor gezorgd dat vervanging de enige juiste manier is. Dit complete slot is voorzien van een verchroomde buitenzijde (rozet) en slot afsluitklepje en inclusief afdichting tussen rozet en tankklepje (ook afzonderlijk verkrijgbaar). De vierkantsleutel wordt niet bijgeleverd, neem deze er zo nodig extra bij.

#23485  Bus t/m 7/1966

Losse afdichting

Mocht je alleen de afdichting tussen de rozet en het tankklepje nodig hebben dan is dit ook afzonderlijk verkrijgbaar en hoef je geen compleet slot aan te schaffen.

#20965 Bus t/m 7/1966

Vierkantsleutel en houder

De vierkantsleutel wordt niet meegeleverd, mocht je die niet meer hebben bestel deze er dan extra bij met eventueel een houder waarmee je hem een vaste plaats in de cabine kan geven.
#20430   vierkantsleutel
#20431   vierkantsleutel houder