Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Beschermhoes Bus (binnen en buiten gebruik) Bus t/m 7/1972 (behalve high roof en campers)

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Beschermhoes

Bescherm je dierbaarste motorisch bezit tegen stof en ander vuil als deze bijvoorbeeld in de winterperiode niet wordt gebruikt, of als bescherming tegen weer en wind als er geen garage voor handen is. Voor de Kever zijn er twee verschillende hoezen leverbaar, alleen voor binnen en voor zowel binnen als buiten gebruikt. Voor alle andere modellen alleen een gecombineerde hoes voor zowel binnen als buitengebruik. Alle pasvorm hoezen hebben de juiste vorm om perfect aan te sluiten op de carrosserie en een zachte binnenzijde tegen krassen. De gecombineerde binnen en buiten hoezen zijn waterafstotend en ademend tegen condensvorming tussen de hoes en de auto. Zowel de binnen hoes als de gecombineerde binnen en buitenhoezen zijn voorzien van versterkte gedeeltes met kunststof ogen waardoor je met het bijgeleverde koord onderlangs de auto de hoes kan vastzetten. Bij de hoes voor de Kever en Karmann Ghia is dit een geplastificeerde staalkabel waarmee je de hoes met het bijgeleverde hangslot kunt beveiligen tegen ongevraagd meenemen, tevens wordt er bij deze hoes een handige opbergzak meegeleverd. De universele Bus beschermhoes wijkt af van alle andere hoezen zie de omschrijving bij vermeld bij deze hoes.

binnen gebruik (pasvorm hoes)

Gebruik deze hoes niet voor buiten, deze is niet weerbestendig, wil je deze wel buiten kunnen gebruiken neem dan de gecombineerde binnen en buitenhoes. 

#459 Kever

binnen en buitengebruik (pasvorm hoes)

#3459 Kever *
#10459 Karmann Ghia *
#20457 Bus t/m 7/1972 (uitgezonderd bussen met verhoogd dak)
#20458 Bus vanaf 8/1972 t/m 7/1979 (uitgezonderd bussen met verhoogd dak)

* inclusief staalkabel, hangslot en opbergzak, zie ook de tekst

binnen en buitengebruik (universele Bus hoes)

Campers welke zijn voorzien zijn van een verhoogd dak waren de aanleiding om hiervoor een hoes te ontwikkelen die universeel is te gebruiken. Aangezien niet iedere bus met een verhoogd dak dezelfde afmetingen heeft is deze hoes voorzien van verstelbaar bovengedeelte. De hoes is 100% waterdicht en om ervoor te zorgen dat er geen condens tussen de hoes en de carrosserie kan komen is deze aan de zijkanten voorzien van diverse ventilatieopeningen met gaas en een sluitbare flap die tevens gedeeltelijk kan worden opengezet. Je hoeft de hoes niet gedeeltelijk te verwijderen om toegang te krijgen tot het interieur, de hoes is voorzien van ritssluitingen aan beide zijden ter hoogte van de schuifdeur. De onderzijde is voorzien van elastiek en kan doormiddel van de bijgeleverde koorden onderdoor de auto extra worden vastgezet. Geleverd in handige opbergzak. 

#20459 alle Bussen incl. T25 met of zonder verhoogd dak

Aanverwante bescherming

Indien je op zoek bent naar een rijdende bescherming tegen steenslag en insecten kijk dan bij eens bij de verkrijgbare Bra’s(alleen leverbaar voor Kever). Klik op het bestelnummer voor meer informatie en een afbeelding.

#449  8/1957 t/m 7/1967 complete Bra uit twee delen
#452  1303 t/m 7/1974 halve Bra uit twee delen