Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Bougie NGK BP6ESZ voor standaard motoren (4 stuks) Water boxer motor 00 cc 8/87 t/m 7/89 Specificaties: Schroefdraadmaat: M14 x 1.25 Schroefdraad lengte: mm Sleutelmaat: 21 mm Electrodenafstand: 0.8 mm Warmtegraad: 6

 
vw artikelnummer: 101 000 034 AA

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Voor de betrouwbaarheid is het raadzaam iedere 10.000 km de bougies te vervangen en let hierbij op de juiste electroden afstand die met een voelermaatje is te meten. Dit gegeven en het aandraaimoment staan in je werkplaats handboek vermeld, denk niet “dat weet ik allemaal wel” want voor je het weet draai je de bougiedraad uit je cilinderkop en wordt het geen routine klusje meer.

Bij iedere bougie staat de warmtegraad vermeld, een vuistregel om te bepalen welke warmtegraad je nodig zou hebben is als volgt:

Voor iedere 75 pk dat het vermogen toeneemt ten opzichte van het standaard vermogen van de motor is het aan te raden een koudere bougie te monteren.

Bij NGK is het hoe hoger de waarde des te kouder de bougie en bij Bosch is dit omgekeerd hoe hoger de waarde des te warmer de bougie. Je kunt de waardes niet met elkaar vergelijken NGK en Bosch hanteren een eigen waarde systeem waarbij de warmtegraad 5 van NGK gelijk staat aan de warmtegraad 8 van Bosch.