Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Buitenspiegel C-kwaliteit verchroomd staal rechts. Kever 8/67 en later sedan. Type 3 8/67 en later

 
vw artikelnummer: 113857514D
 

Buitenspiegels C-kwaliteit

Naast de A-kwaliteit spiegels zijn de meest voorkomende modellen ook in budget vriendelijke versie leverbaar. De Kever, Type 3 en Panoramabus spiegels zijn minder degelijk en de achterzijde kan weliswaar niet roesten maar wel oxideren. De Spijlbus spiegels zijn aan de randen minder mooi afgewerkt en de montageplaats zit uit het midden, dit is niet origineel maar heeft weer wel als voordeel dat deze verder kantelbaar is. De Kever en Type 3 spiegels worden compleet geleverd met een zwart afdichtingsplastic, de Spijlbus spiegel inclusief RVS montage klem, en de Panoramabus spiegels worden zonder afdichtingsplastic geleverd. 

Als alternatief staan ook de vermelding naar de A-kwaliteit variant of/en een spiegel van een nog lagere kwaliteit (C-kwaliteit). 

A-kwaliteit:
#3385 links
#3386 rechts

B-kwaliteit:
#385 links
#386 rechts

C-kwaliteit:
#462 links
#463 rechts

Let op: De Kever, Type 3 en Panoramabus spiegels kunnen aan de onderzijde strakker worden gezet, bij het te hard aandraaien breekt het asje af waardoor je spiegel onbruikbaar wordt, draai de moer dus voorzichtig aan. Als je kiest voor een spiegel van een lagere kwaliteit kunnen klachten over oxidatie, gammele constructie of het afbreken bij het aandraaien (ligt altijd aan te hard aandraaien) niet worden aanvaard.