Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Bumper chroom B-kwaliteit achter Kever 8/1967 t/m 7/1974 1200 8/1973 t/m 7/1974

 
vw artikelnummer: 113 707 303 C

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Bumpers

De kever bumper is door de jaren heen enkele malen gewijzigd waarbij de Amerikaanse uitvoeringen afweken van de Europese versie. Dit had alles te maken met de strenge veiligheidseisen die daar van toepassing waren.  Alle types en modellen zijn nog steeds leverbaar in diverse kwaliteiten. We hebben een onderscheid gemaakt tussen de onbehandelde bumpers en verchroomde bumpers, onderverdeeld in Europese en Amerikaanse uitvoering.

Verchroomde bumpers

Vanaf augustus 1949 kwam de export op gang waarbij de kever luxer werd uitgevoerd, Verchroomde bumpers werd standaard waarbij het voor de Duitse markt nog mogelijk was om de standaard uitvoering te bestellen. Tot en met september 1952 hadden alle kevers dezelfde bumpers, wat daarna voor de Amerikaanse markt ging veranderen. Tussen de bouwjaren 8/1967en 7/1974 was de Amerikaanse en de Europese versie weer gelijk aan elkaar wat daarna weer veranderde.  De meest populaire modellen zijn leverbaar in drie chroom kwaliteiten. We willen je er duidelijk op wijzen dat de B en C kwaliteit bumpers geen enkele vorm van garantie hebben en op eigen risico worden gemonteerd. Het is  noodzakelijk om je bumpers goed te onderhouden en na montage te voorzien van een goede chroom bescherming , dat geldt dus ook voor de A-kwaliteit bumpers (behalve de RVS exemplaren).  Sommige bumpers zijn niet leverbaar in A en/of B-kwaliteit, wij vonden dat deze bumpers het A-kwaliteit stempel niet hadden verdient maar helaas is er nog geen betere versie verkrijgbaar. 

Let op: Bumper #55 en #56 zijn in tegenstelling tot alle anderen van verchroomd roestvrijstaal, roest behoort bij deze bumpers voorgoed tot het verleden, kwalitatief hoger dan wat Volkswagen ooit heeft gemaakt.