Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Bumpersteun beplating links achter; Type 3 Notchback/Ponton

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Binnenscherm reparatie delen (achterzijde)

Door opspattend water en modder krijgen de spatborden het aan de binnenzijde zwaar te verduren, bij iedere restauratie zal je daar de gevolgen van kunnen zien. De achterste binnenschermen zijn voor de Kever als één groot deel leverbaar beginnend na de deur tot de achterzijde. Zo’n drastische aanpak is niet altijd nodig in veel gevallen volstaat plaatselijke restauratie waarvoor diverse plaatwerkdelen leverbaar zijn die het slechte deel kunnen vervangen. De Kever en Type 3 hebben losse spatborden terwijl de Karmann Ghia achterspatborden één geheel zijn met de carrosserie wat het restaureren er niet gemakkelijker op maakt, maar ook hiervoor zijn losse inlasdelen leverbaar. In onderstaande overzichten staan de diverse losse delen vermeld, bekijk goed hoe een deel eruit ziet om te kunnen bepalen of het deel qua grootte voldoet om het slechte deel te kunnen vervangen. Het is raadzaam om gelijktijdig een universeel plaat mee te bestellen waarmee je stukken plaatwerk zelf kunt maken voor de plaatsen waar geen vervangend stuk voor leverbaar is.

let op: de hieronder vermelde delen hebben alleen betrekking op de binnenschermen aan de achterzijde, kijk bij de aanverwanten voor de voorzijde.

Type 3  

#30819     reparatieplaat binnen spatbord alle modellen links
#30815     bumpersteun beplating Ponton links
#30816     bumpersteun beplating Ponton rechts
 
Universeel plaat

Ongetwijfeld zullen er slechte plekken zijn waar geen passend deel voor leverbaar is of het deel is veel te groot wat de kosten onnodig opdrijven. Neem in zo’n geval een universeel plaat waaruit je het stuk zelf kunt maken. Hebben een afmeting van 50 x 100 cm en leverbaar in diverse diktes. Worden in olie geleverd ofwel zonder laklaag waardoor ze direct kunnen worden verwerkt.

#899 0.80 mm 
#3899 1.00 mm 
#4899 1.25 mm