Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Carterdeksel set met olietemperatuur opnemer (VDO) Type 1 motoren behalve 25 en 30 pk Type 3 motoren CT/CZ motoren

 

Carterdeksel met olietemperatuur opnemer (VDO)
 
De beste plaats om je olietemperatuur te meten is midden in de motorolie, dan heb je de juiste olietemperatuur wat voor een luchtgekoelde wagen van levensbelang is. Wij hebben temperatuurverschillen geconstateerd van 10 tot 15 graden tussen het meten op de plaats van de oliezender en de werkelijke olietemperatuur gemeten in het carterdeksel.
 
Dit aluminium carterdeksel heeft extra koelvinnen en de plaats voor de aftapplug is geschikt gemaakt voor een olietemperatuurzender welke door de specifieke vormgeving beschermd is ondergebracht. Hierdoor is het ook voor verlaagde wagens mogelijk om de olietemperatuur te meten op de juiste plaats waarbij de temperatuurzender niet zal beschadigen.
 
Nog een zeer belangrijk aspect van dit carterdeksel; het is speciaal voor dit doel ontwikkeld waarbij de opnemer de olie aanzuiging niet kan belemmeren en ook het oliezeefje niet kan beschadigen hetgeen wel het geval is als de zender in een origineel carterdeksel wordt gemonteerd.
 
Het carterdeksel wordt in een set geleverd bestaande uit: VDO opnemer, pakkingen en carterdeksel moeren. Het enige wat je nog extra zal moeten aanschaffen is een oliezeef (zie het tabblad opties).
Bruikbaar voor zowel 6 als 12 Volt.

Let op: Zorg ervoor dat je massa strip welke zit gemonteerd tussen de versnellingsbak en het chassis in goede conditie verkeerd en dat de zender goed contact (massa) maakt met het oliedeksel. Schuur hiervoor de aanraakvlakken op het carterdeksel van zowel de zender als de zes montageplaatsen op het carter kaal zodat er een goed contact kan plaatsvinden tussen carterdeksel en carter. Geen goede massa verbinding resulteert in een afwijkende of geen temperatuur aanduiding.

alleen toepasbaar op type 1 motoren (behalve 25 en 30 pk), type 3 motoren en CT/CZ motoren

#2162

vervangende onderdelen

Op het deksel na zijn alle onderdelen ook los leverbaar voor vervanging. Denk niet goedkoop uit te zijn door alleen de zender aan te schaffen en deze in een origineel deksel te monteren, hierdoor wordt de oliestroom belemmerd met alle gevolgen van dien, het bijgeleverde deksel is hiervoor speciaal ontwikkeld.

#2632  olietemperatuur zender (VDO)
#1851  carterdeksel pakking set
#1856  carterdeksel dopmoeren (6 stuks)