Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Custom wieldop met Wolfsburg embleem (per stuk). Kever export 8/66 en later, standard 8/67 en later. Karmann Ghia 8/67 en later. Type 3 8/65 en later

 
vw artikelnummer:
 

Custom wieldoppen

Voor de latere bouwjaren Kever, Karmann Ghia  en de Type 3 modellen die een luxere wieldop wensen dan het met VW in gestanste standaard exemplaar is hiervoor de verchroomde custom wieldop leverbaar. Het gestanste VW embleem heeft plaats gemaakt voor een geĆ«mailleerd Wolfsburg embleem welke met clips (bijgeleverd) door de wieldop wordt vastgezet. Ook het Wolfsburg embleem is als vervangend exemplaar leverbaar voor het geval deze is beschadigd. Deze trendy Custom wieldoppen worden compleet  per stuk geleverd.

Let op: het zijn verchroomde wieldoppen geen RVS, als je ze goed onderhoud gaan ze jaren mee, doe je dat niet neemt roest de overhand. Er berust hierop dan ook geen enkele vorm van garantie. Spuit direct bij montage de binnenkant goed in met bv wax of holleruimtespray en zet de buitenkant goed in de autowas en in de wintermaanden bv gewoon in het vet.

#2563 Kever (export model inclusief de cabriolet uitvoering) vanaf 8/1966 en later
Kever (standaard model) vanaf 8/1967 en later
Karmann Ghia vanaf 8/1967 en later
Type 3 vanaf 8/1965 en later

 
vervangend  Wolfsburg embleem en clips

Mocht het embleem zijn beschadig of door vandalisme ontvreemd, dan zijn deze ook los leverbaar. Wordt per stuk geleverd inclusief montage clips welke ook los leverbaar zijn.

#436 embleem inclusief clips
#17153 losse clips (per 4 stuks)

opties

Om de wieldop te verwijderen kun je een schroevendraaier gebruiken maar dat beschadigd de lak van de velg, indien je nog in bezit bent van een origineel gereedschap setje dan zit hiervoor een speciale trekker bijgeleverd waarmee de wieldop van de velg kan worden getrokken zonder de velg te beschadigen. De wieldop is hiervoor voorzien van twee gaatjes waar de trekker in wordt geplaatst, ook onze  Custom wieldoppen hebben deze voorziening.  Neem deze trekker of een variant daarop er eventueel extra bij, zonder dit demontage gereedschap beschadig je velg onherroepelijk. Klik op onderstaande bestelnummers voor meer informatief over de diverse uitvoeringen die leverbaar zijn.

#9812 wieldoptrekker origineel model, voor alle VW modellen
#478 kriksteun afdekdop RVS voorzien van wieldoptrekker, alleen voor Kever
#473 kriksteun afdekdop Aluminium voorzien van  EMPI embleem en wieldoptrekker, alleen voor Kever