Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Binnendemper voor Bob-cat uitlaatsystemen Bob-cat #1020, #1021, #1022

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Bob-cat dempers

Als je in het bezit bent van een Bob-cat uitlaatsysteem en je maakt gebruik van de openbare weg is het  raadzaam een binnen-demper of een Turbo demper bij te bestellen. Het geluid is zeer hard, bij de eerste beste politie controle zal je dan ook van de weg worden gehaald, het is wettelijk nergens toegestaan zoveel lawaai te produceren. De binnen-demper welke is voorzien van glasvezel voor een optimale demping wordt in de open buis van de Bob-cat  gestoken,  zet de demper vast door het boren van drie gaatjes door de demper en de buis en gebruik splitpennen of parkers voor de verankering (niet bijgeleverd). Indien je de binnen-demper voor een andere doeleinde wilt gebruiken zijn hier de afmetingen: diameter 48 mm, lengte 180 mm.  Wettelijk voldoe je nog steeds niet helemaal aan de regelgeving het blijft een scherp uitstekend deel, als je de Bob-cat voornamelijk op de openbare weg gebruikt is de Turbo demper een betere oplossing. Met de  Turbo demper maak je van de Bob-cat een normaal uitlaatsysteem wat wettelijk is toegestaan. De Turbo demper vervangt het bovenste gedeelte van de Bob-cat waarna de demper met een slangklem aan een buis van de de Bob-cat wordt vastgezet.  Deze Turbo demper is alleen geschikt voor de  38 mm buisdiameter Bob-cats en wordt in zwarte transportlak met montage materiaal, pakking  en een vervangende Bob-cat bovenzijde geleverd.

Let op: De zwarte transportlak is bedoeld om niet in de magazijnen te roesten, wil je de demper mooi zwart houden dan zal je hem regelmatig moeten behandelen met  hitte bestendige lak, direct na het starten zal deze grotendeels loslaten.

#1024 binnen-demper
#4720 Turbo demper voor 38 mm buisdiameter Bob-cats

vervangingspakking

De pakking  voor de Turbo demper is ook los leverbaar en wordt per stuk geleverd.

#1078

Bob-cat uitlaten

Indien je nog geen Bob-cat hebt en je overweegt deze aan te schaffen staan deze hieronder vermeld. Klik op het bestelnummer voor meer informatie en een afbeelding.

#1020 38 mm buisdiameter zwart
#1022 38 mm buisdiameter chroom
#1021 41 mm buisdiameter zwart
#1023 41 mm buisdiameter chroom