Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Dorpel bescherming (per paar) Karmann Ghia 8/1964 en later

 
vw artikelnummer: 141 853 373 C

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Dorpel bescherming

Dorpel bescherming heeft een dubbele functie; ze beschermen de lak op de kokerbalk en houden tevens de kokerbalk bekleding vast en voor de Kever is er zelfs een model wat verder doorloopt zodat er een totaal bescherming ontstaat voor de bekleding. Maar ondanks deze functies is het vooral een verfraaiing van de instap welke bij de Karmann Ghia standaard werd gemonteerd terwijl het voor de  Kever gaat om een extra accessoire welke nooit origineel is toegepast. Indien je deze wilt monteren bij Kever van na 1968 zul je de strip moeten verwijderen waar de kokerbalk bekleding achter haakt om het hoogteverschil op te vangen en dan wordt de dubbele functie ook echt goed benut, het beschermd de dorpel plus het houd de bekleding vast. Bij de Kevers van voor 1968 is dit niet noodzakelijk de strip die die bekleding vasthoud is hierbij een stuk lager.

Voor de Kever zijn er drie RVS gepolijste uitvoeringen leverbaar: Glad welke alleen de bekleding vast houdt, een gelijk model voorzien van een luxe geprofileerde uitstraling en een gladde uitvoering die verder doorloopt zodat ook de bekleding wordt beschermd. De modellen voor de Karmann Ghia zijn gelijk aan het origineel, dus met profilering en vervaardig uit aluminium. Worden per paar geleverd, de Karmann Ghia modellen inclusief montage parkers en voor de Kever modellen moet je hier zelf voor zorgen (RVS parkers met een verzonken kop geven de voorkeur).


Kever

toepasbaar op: Sedan t/m 1969 (chassis nummer 119 476 294, voor latere bouwjaren zie tekst)

#503 gladde RVS uitvoering: dorpel bescherming 
#504 gladde RVS uitvoering: dorpel + tapijt bescherming
#4503 luxe geprofileerde RVS uitvoering: dorpel bescherming 


Karmann Ghia

#10504 t/m 7/1964
#10505 vanaf 8/1964 en later

aanverwanten

Naast de dorpel bescherming kun je nog een stapje verder gaan door het beschermen van de A-stijl (de lak is altijd beschadigd door het in en utstappen) en het beschermen van de deurbekleding op de hoeken van de deur. Klik op onderstaande verwijzingen voor meer informatie en afbeeldingen.    

#506 deurkozijn (A-stijl) bescherming Kever
#505 deurhoek bescherming