Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Gescheiden remsysteem ombouw tules (per paar).

 
vw artikelnummer: 811 611 817
 

Gescheiden remsysteem ombouw tules
 
De allereerste Kevers waren voorzien van een hoofdremcilinder met direct daarop gemonteerd het remvloeistof reservoir. Later is het reservoir verhuist naar de kofferruimte waardoor het bijvullen en controleren een stuk gemakkelijker was. Bij veel Buggy’s en andere alternatieve op Kever gebaseerde creaties is dit een waardeloos systeem, de kans dat de toevoerleidingen los springen is groot en een goede locatie vinden voor het reservoir is ook niet altijd eenvoudig. Veel Buggy’s zijn dan ook voorzien van een hoofdremcilinder met een opgeschroefd reservoir maar dat heeft wel zijn beperkingen, er is namelijk geen hoofdremcilinder verkrijgbaar met een vast reservoir bedoeld voor een gescheiden remsysteem.
 
Wat we dus eigenlijk willen is een hoofdremcilinder met vast reservoir bedoeld voor een gescheiden remsysteem en dat is te verwezenlijken met deze ombouw tulen. Je gebruikt de hoofdremcilinder bedoeld voor een gescheiden remsysteem (#1217, #1202, #3298 of #1204), vervangt de tules voor deze ombouw tules en je gebruikt het reservoir van een Bus met gescheiden remsysteem welke is te vinden in de bouwjaren van 8/1966 t/m 7/1967 (#21281). De tulen worden per paar geleverd.

Let op: de tulen zijn alleen geschikt voor nieuwe hoofdremcilinders, oude originele hoofdremcilinders hebben een montagegat van 15 mm in plaats van de benodigde 19 mm.