Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Heupgordel beige met Wolfsburg embleem (per paar). Kever 8/64 en later. Karmann Ghia 8/64 en later. Bus 8/66 en later. Type 3 6/64 en later. Kübel

 

Heup gordels

De eerste gordels die door Ford in 1956  in een personenauto werden gemonteerd waren heupgordels die tot vele jaren daarna werden toegepast. Ook voor onze klassieke Volkswagen kon je al vanaf 1961 heupgordels laten monteren, niet dat dit vaak werd gevraagd men zag het als een vrijheidsberoving en over veiligheid werd niet nagedacht. Nu weten we wel beter en is de gordel een belangrijk deel van de auto geworden, ook bij de klassiekers worden massaal gordels gemonteerd, al is het pas vanaf januari 1971 een verplichting. Je kunt een moderne (veilige) 3 punt gordel monteren maar je kunt ook in de klassieke stijl blijven door het plaatsen van deze heupgordels, voorzien van het Wolfsburg logo op de gesp en leverbaar in diverse kleuren. Zeker voor de Retro liefhebbers onder ons is er maar één soort gordel die het interieur mogen verfraaien en deze worden hier tentoon gesteld. Geleverd per paar inclusief montage materiaal. 

Alle gordels zijn zonder extra onderdelen toepasbaar op de onderstaande bouwjaren, indien je een auto hebt van een ouder bouwjaar, neem dan de adapter pluggen (zie opties) er extra bij.

Heupgordels  T1/T14 8/64», T2 8/66», T3 6/64», 181
#3079  Zwart
#3080  Beige
#3081  Grijs
#3082  Rood

Optie 1 montage adapter pluggen

De oudere bouwjaren waren voorzien van een afwijkende maat montagemoeren, later is dit gestandaardiseerd naar een vaste maat voor iedere auto. Valt je auto in de vermelde bouwjaren neem dan deze adapter pluggen er extra bij, hiermee kun je de bestaande gordel montage plekken gaan gebruiken. Voor de auto’s die nog ouder zijn zul je zelf montageplaatsen zelf moeten gaan bepalen, bij deze bouwjaren was er nog geen gordel montage plaats voorzien. Worden per paar geleverd, voor twee gordels heb je dus 2 setjes nodig.

#3084 T1/T14 vanaf 8/61»7/64, T2 5/63»7/66, T3 »5/64

Optie 2 Gordel oproller

Een groot nadeel aan heupgordels is dat ze altijd liggen te slingeren als je ze niet gebruikt en hoe vaak komt het voor dat je de deur dicht gooit en de gordel zit er nog tussen. Door het monteren van dit oprol mechanisme aan de buitenste gordel ben je er voorgoed vanaf, nu wordt de gordel netjes opgerold en kan niet meer buiten je auto worden geslingerd.  Worden per stuk geleverd.

#3085