Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Inlaatspruitstuk centraal voor weber IDF Dellorto DRLA (aluminium) Type 1 motoren (dubbelpoorts)

 
vw artikelnummer:
 

Centraal spruitstuk voor centrale  Weber of Dellorto

Met één van deze spruitstukken wordt het mogelijk om een dubbele Weber of Dellorto  en een dubbeltraps Weber carburateur centraal te plaatsen.  Er wordt vaak beweerd dat het monteren ven een centrale Weber of Dellorto onmogelijk is maar het tegendeel is waar, er is alleen vakmanschap nodig voor de juiste afstelling en deze kennis ontbreekt vaak. We moeten er wel bij vertellen dat het monteren van zijdelinks gemonteerde carburateurs een betere optie is qua rijeigenschappen en vermogen, maar daarin tegen is een centraal geplaatste carburateur een stuk voordeliger en levert meer vermogen dan wat standaard zit gemonteerd. 

Beide spruitstukken zijn grotendeels van aluminium bedoeld om de warmte goed vast houden, indien dit niet aanwezig zou zijn krijg je in de koudere periodes last van carburateur bevriezing. Beide modellen worden geleverd inclusief de benodigde pakkingen en montage materiaal. Als extra is het noodzakelijk dat je de spruitstuk eind bochten gebruikt van een 1600 cc type 1 motor, mocht je deze niet hebben (1300 cc eindbochten hebben een te kleine binnen diameter voor het centrale spruitstuk) dan zijn deze ook nieuw leverbaar (#2107). 

Bij ieder spruitstuk staat vermeld voor welke carburateur deze is bedoeld, het aanbevolen luchtfilter en de grote van de carburateur, Alle spruitstukken zijn alleen geschikt voor type 1 motoren, voor de type 4 motoren is er wel een complete Weber DFEV carburateur set leverbaar,
 

nummer geschikt voor: carburateur grote aanbevolen luchtfilter
#2103 Weber DFEV,DFAV, DFV 32/36 mm #2157
#2104 Weber IDF, Dellorto DRLA 40 mm – 44 mm – 48 mm #2158

vervangende onderdelen

Sommige bijgeleverde pakkingen zijn ook los leverbaar, indien de pakking die je nodig hebt niet staat vermeld zul je deze zelf moet snijden uit het pakkingpapier. De spruitstukverwarmingsbuizen van spruitstuk #2103 (Weber DFEV,DFAV,DFV) zijn ook los leverbaar, voor het geval  deze geen doorlaat meer hebben door teveel koolaanslag.

#2136   pakking tussen spruitstuk en Weber IDF / Dellorto DRLA (per stuk, twee benodigd per carburateur)
#1057   pakkingen tussen spruitstuk voorverwarmingsbuizen en uitlaat (per paar)
#50559   pakkingpapier set (diverse diktes + vloeibare pakking)
#4103   spruitstukverwarmingsbuizen inclusief beugel voor spruitstuk # 2103