Volkswagen onderdelen kennisbank
 

High Flow inlaatspruitstuk met enkele voorverwamring Type 1 motor 1600cc 8/1970 en later Type 1 motor 1300cc 8/1970 en later (alleen samen met # 2107)

 

High Flow inlaatspruitstuk

Dit universeel inlaatspruitstuk heeft zowel de aansluitingen voor een 1300cc (30 en 31 PICT) als voor een 1600cc (34 PICT) carburateur en is tevens voorzien van een onderdrukaansluiting, die met de bijgeleverde blindplug kan worden afgesloten. Dit inlaatspruitstuk heeft nog een bijkomend voordeel ten opzicht van het origineel; door de meer vloeiende vorm van de inlaatbuizen verloopt de doorstroming van het benzine/lucht mengsel beter dan origineel en komt er dus meer vermogen vrij. Wordt geleverd inclusief pakkingen voor de spruitstukverwarming en voor twee verschillende carburateurs (31 PICT en 34 PICT).

opmerking: Waarschijnlijk heeft ook jouw Volkswagen geen originele uitlaat meer maar een reproductie of een sportuitlaat. Helaas zijn er maar weinig reproducties of sportuitlaten waarbij de flenzen voor de voorverwarming exact goed staan zoals origineel het geval was en daar is bij de ontwikkeling van dit High Flow inlaatspruitstuk rekening mee gehouden. De flenzen zijn met een lichte afwijking op de voorverwarmingsbuizen gelast om op deze manier universeel toe te kunnen passen op de vele merken en soorten uitlaten. Monteer het inlaatspruitstuk tussen de inlaatbochten, en draai de eindbochten vast op de cilinderkoppen. Controleer of het spruitstuk los tussen de inlaatbochten valt, ze mogen niet tegen het spruitstuk klemmen, als dit wel het geval is kort dan de inlaatbuis van het spruitstuk in. Monteer de voorverwarmingsbuizen op de uitlaat waarbij ook de uitlaat eerst moet worden losgemaakt van de cilinderkop, zet alles los in elkaar. Nu alles op zijn plaats zit ben je klaar om het geheel vast te zetten, te beginnen bij de uitlaat, daarna de voorverwarmingsbuizen, het spruitstuk aan het carter  en als laatste de inlaatmoffen. Het kan ook mogelijk zijn dat je de voorverwarmingsbuizen moet bijbuigen of inkorten.

#2109 Type 1 motor 1600cc vanaf 8.1970 en later met enkele voorverwarming
Type 1 motor 1300cc vanaf 8.1970 en later met enkele voorverwarming *
* alleen met gebruikmaking van 1600cc inlaat bochten (#2107)