Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Kachelpot bedieningsarm incl montage set links Kever / Karmann Ghia 1/1963 en later (behalve USA inj.) Bus 1/1963 t/m 7/1967 Kübel civil

 
vw artikelnummer: 043 298 147 A
 

Kachelpot bedieningsarmen

Bij de aanschaf van nieuwe kachelpotten kun je de oude bedieningsarmen overzetten, maar om alle ellende van verroeste montagedelen voor te zijn is het raadzaam deze direct mee te bestellen. Ook als je bestaande bediening zwaar gaat lopen door corrosie is het geheel vervangen de beste optie, je bent dan niet alleen voorzien van een nieuwe hendel maar ook van alle montagedelen. Wordt in een complete set geleverd bestaande uit: bedieningsarm, uitlaatpakking, kachelpot montage moeren, kachelkabel montage set, afdichtdopje om het gat waar de slang van het luchtfilter op wordt gemonteerd af te dichten indien dit bij jou niet van toepassing is, een veer die aan de onderzijde van de arm wordt gemonteerd en in het koelplaatwerk haakt plus een nieuwe klemring om de hendel op de kachelpot te monteren. Tevens wordt een extra langer M6 boutje meegeleverd voor het geval je geen gebruik maat van het origineel model kachelkabel welke voorzien is van een verdikking maar een universele kabel die deze verdikking niet heeft. Indien je de hendel niet nodig hebt maar juiste de montage delen of de pakking kijk dan bij losse onderdelen.

 Let op: het montage tonnetje waarmee de kabel wordt vastgezet heeft een inwendige borging om bestand te zijn tegen motortrillingen, gebruik een tang om het tonnetje vast te houden tijdens het aandraaien zodat de kabel niet wordt beschadigd door het meedraaien.
Toepasbaar op:
Kever vanaf 1/1963 en later behalve voor USA injectie motoren
Karmann Ghia vanaf 1/1963 en later
Bus vanaf 1/1963 t/m7/1967
Kübel (alleen voor de civiele uitvoering)

#1082  links
#1083  rechts

losse onderdelen

Indien het niet gaat om de bedieningsarm maar juiste om de kabel montageset of de pakking dan zijn deze ook los leverbaar.

#1086  kachelkabel montage set (per zijde)
#1058  uitlaatpakkingen (4 stuks)
#1092  uitlaat/kachelpot moeren (8 stuks)