Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Aandrijfashoes Copolymer deelbaar geel (per paar) alle luchtgekoelde voertuigen met pendelas

 

Copolymer ashoezen

Copolymer is een kunststof wat bestand is tegen extreem hoge temperaturen en waarbij uitdroging niet zal plaats vinden. De ashoezen hebben hierdoor een zeer lange levensduur, maar er kleeft ook een nadeel aan. Copolymer is een stuk dunner dan rubber en hierdoor kwetsbaar voor het te hard aandraaien van de klemmen of aanraking met een scherp voorwerp, let hier op tijdens het monteren. Monteer deze hoezen met de naad horizontaal naar achter en gebruik vloeibare pakking tussen de naad en alle andere raakvlakken voor een lekvrij eindresultaat.
 
Worden per paar geleverd inclusief montage materiaal (exclusief vloeibare pakking) in de gewenste kleur. Deze deelbare ashoezen zijn alleen bedoeld voor de VW modellen voorzien van pendelassen (swing axle). Bij het pendelas systeem worden de achterwiellagers gesmeerd door versnellingsbak olie, alleen aan de versnellingsbakzijde bevindt zich een aandrijfhoes in totaal twee per auto. Pendelassen zijn nooit toegepast bij de Panorama en de T25 Bus deze hebben vanaf de beginperiode gebruik gemaakt van tussenassen (IRS), Copolymer ashoezen zijn hiervoor niet leverbaar.
 
Beschikbare kleuren:
#1460 geel
#1461 blauw
#1462 rood
#1464 zwart

optie: vloeibare pakking

Uit onze ervaring is gebleken dat het gebruik van vloeibare pakkingen tussen alle raakvlakken het risico op lekkage tot een minimum beperkt, we raden je aan om dit bij alle deelbare ashoezen te gebruiken. Wordt geleverd in en 40 of 100 ml verpakking.

#50555   40 ml
#50556   100 ml