Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Kentekenplaat houder chroom voor. 44,5 cm x 10,5 cm

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Verchroomde nummerplaat houders  

Voor zowel de Nederlandse als de Belgische nummerplaten zijn verchroomde houders leverbaar waardoor er rond de nummerplaat een verchroomde rand ontstaat. Het is een geliefde accessoire die je dan ook op vele klassiekers en oldtimers tegen zult komen. De nummerplaat is van zichzelf al geen schoonheid vandaar heeft ook dit detail aandacht nodig. Wordt geleverd inclusief montage materiaal maar zonder eventuele steunen (#1168, #4168, #479). 

De Belgische nummerplaathouder is leverbaar in gepolijst roestvrijstaal terwijl de Nederlandse houders alleen leverbaar zijn van verchroomd staal. 

Let op! Voor de Nederlandse nummerplaten geldt dat je eerst je nummerplaat opmeet, er zijn in de loop der jaren diverse afmetingen geweest, de afmeting van de nummerplaat staat vermeld in de artikelomschrijving. 

Witte Kentekenplaatranden 

De nummerplaat ofwel kentekenplaat wordt gezien als het lelijkste onderdeel van de auto, zeker die aan de voorzijde. Het liefst zouden we ze er massaal afschroeven maar de wetgever laat dit helaas niet toe, we moeten een andere manier verzinnen om de plaat aantrekkelijk te maken en het liefst zo klassiek mogelijk. Je kunt er een verchroomd frame rond plaatsen waardoor je de montageschroeven niet meer ziet maar voor het klassieke uiterlijk is het veel authentieker je kentekenplaat te voorzien van een witte vinyl rand zoals dit in de jaren 60 en 70 door veel dealers als extra service werd gemonteerd. Deze vinyl randen zijn alleen leverbaar voor de blauwe kentekenplaten welke voldoen aan de vermelde afmetingen. De randen worden per stuk geleverd

Let op: Op de las kan de inkeping waar de plaat in valt iets aan elkaar zijn gesmolten, met een scherp mesje maak je de inkeping weer toegangbaar. Leg de vinylrand in heet water zodat hij soepel wordt, hierdoor kun je hem beter monteren zonder kapot te trekken. De rand hoort eenmaal gemonteerd strak rond de plaat te zitten, monteren zonder te verwarmen is lastig waarmee je ook de plaat nog kunt beschadigen (buigen). 

#4308  44 x 10.5 cm
#4307  27.5 x 19.5 cm