Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Klepdeksel pakking set rubber inclusief modificatie tapeinden. Diesel motoren

 
vw artikelnummer: 026198025C
 

Klepdeksel pakkingen

Volkswagen heeft bij de half jaren 80 bij de Diesel motoren de kurken pakking vervangen door een rubberen exemplaar welke een betere afdichting garandeerde. De pakking is voorzien van een metalen binnenwerk wat ervoor zorgt dat je het klepdeksel nooit te hard kunt aandraaien. Indien er nu een kurken pakking zit gemonteerd is het wel noodzakelijk ook de tapeinden mee te vervangen (bijgeleverd), mocht je motor al zijn voorzien van een rubberen pakking dan kun je dit achterwege laten. Indien je toch liever kurk gebruikt waarmee de eerste motoren ook van de productieband afliepen kijk dan in de tabel:

Door de vele diverse kwaliteiten van klepdeksel pakkingen wereldwijd zijn er nog maar weinig die weten hoe de juiste klepdeksel pakking eruit ziet en voelt. Deze hoogwaardige kwaliteitspakkingen zijn vervaardigd uit de beste kwaliteit kurk vermengd met rubber om de pakking de juiste binding en elasticiteit te geven. Door een exact kopie van de originele pasvorm, met een hogere dichtingskwaliteit zijn we erin geslaagd om een beter product aan te kunnen bieden dan die ooit origineel leverbaar was. In het eerste overzicht staan alle pakkingen voor de diverse motoren vermeld met gebruikmaking van de originele klepdeksels. Indien je in bezit bent van hoge lift klepdeksels van het merk EMPI of CSP ook dan zijn hiervoor vervangende pakkingen verkrijgbaar welke in het tweede overzicht staan vermeld (vervaardigd uit rubber). Indien er een alternatief leverbaar is staat dit extra vermeld, lees wel de product omschrijving die hierbij staat vermeld, zodat je goed op de hoogte bent voordat je besteld.

Klepdeksel pakkingen voor standaard klepdeksels

motortype bestelnummer leverwijze alternatief
type 1 25 + 30 pk #1788 per paar -
type 1 (behalve 25 + 30 pk) #1956 per paar
type 3 #1956 per paar
type 4 #41773 per paar
CT/CZ #1956 per paar
WBX #1956 per paar
Diesel * #71765 per stuk #71764
* wordt in een driedelige set geleverd, het alternatief is een verbeterde versie die halverwege de jaren 80 door Volkswagen is doorgevoerd.
 
Klepdeksel pakkingen voor hoge lift klepdeksels
fabrikant klepdeksel pakking leverwijze
EMPI #1779 #1786 per paar
CSP #3776#3777#3778 #3775 per paar