Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Klepdeksel set hoge lift EMPI Type 1 motoren 1200cc (behalve 25+30 pk) Type 1 motoren 1300-1500-1600cc Type 3 motoren CT/CZ motoren Water boxer motor motoren

 

Hoge lift klepdeksels
 
Door een hogere klep lift wat bij getunede motoren al snel ter sprake komt kan de ruimte in het klepdeksel te beperkt zijn, deze hoge lift klepdeksels hebben meer ruimte waardoor dit in ieder geval geen belemmering kan zijn. Door de grotere afmeting kan het wel voorkomen dat je het carrosserie plaatwerk net boven de klepdeksels iets moet verbuigen om het klepdeksel goed op de cilinderkoppen te kunnen monteren. Dit is een klein detail en dan ook het enige nadeel, verder hebben deze klepdeksels alleen maar voordelen want naast meer inwendige ruimte worden deze direct op de tuimelaar as gemonteerd en maken ze geen gebruik meer van de originele kurken pakkingen maar van een U-vormige rubber pakkingen bij de EMPI klepdeksels en O-ring bij de CSP klepdeksels. Beide klepdeksels zijn dus gegarandeerd lekvrij waarbij je er wel goed op moet letten dat je ze niet te hard aandraait. Bij het te hard aandraaien kan het aluminium scheuren en worden de pakkingen van de EMPI klepdeksels kapot gedrukt (dit laatste kan niet voorkomen bij de CSP klepdeksels in verband met O-ringen). Draai de bouten dus niet te vast, beter iets te los waarna je bij lekkage de bouten iets vaster aandraait dan een gescheurd deksel. De EMPI deksels hebben ten opzichte van de CSP klepdeksels nog een extra voordeel. Deze zijn voorzien van voorbedrukte plaatsen voor een extra carter ontluchting wat bij getunede motoren vaak noodzaak is. Ook de CSP klepdeksels zijn qua dikte geschikt voor het monteren van extra carter ontluchting maar hiervoor zal je zelf een geschikte plaats aan de bovenzijde moeten zoeken. Worden compleet per paar geleverd inclusief montage materiaal en pakkingen. De pakkingen zijn voor beide klepdeksels ook los leverbaar. De EMPI klepdeksels zijn alleen in zwart met gepolijste zijkanten leverbaar terwijl je bij de Duitse CSP klepdeksels meer keuze hebt.
 

geschikt voor: type 1 motoren (behalve 25 en 30 pk)
type 3 motoren
CT/CZ motoren
WBX motoren
 
EMPI klepdeksels
 
#1779  zwart met gepolijste zijkanten en koelribben
 
CSP klepdeksels
 
#3776 ongepolijst met geborstelde koelribben
#3777 oranje met geborstelde koelribben
#3778 zwart met geborstelde koelribben
 
vervangende onderdelen
 
De bijgeleverde pakkingen zijn voor beide klepdeksel uitvoeringen ook los leverbaar, zorg dat je altijd een setje op voorraad hebt liggen, deze pakkingen zijn niet op ieder hoek van de straat verkrijgbaar. Worden per paar geleverd.
 
#1786 voor de EMPI klepdeksels
#3775 voor de CSP klepdeksels