Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Standaard klepveerschotels 8 stuks. Type 1 motoren (behalve (25+30 pk). Type 3 motoren. CT/CZ motoren

 

Klepveerschotels
 
Bij revisie werkzaamheden mag niets aan toeval worden overgelaten, ieder onderdeel moet vakkundig onder de loep worden genomen voordat het terug wordt geplaats. Bij de klepveerschotels is dat niet veel anders, controleer op haarscheurtjes en of ze niet zijn verbogen. Bij enige twijfel moet je ze vervangen, voorkomen is beter dan genezen en zeker bij cilinderkoppen, een losgeraakte klep kan veel schade aanrichten. Voor iedere vorm van revisie en tuning hebben we de juiste klepveerschotel, bekijk ze stuk voor stuk en maak de juiste keuze. Worden alleen per 8 stuks geleverd.
 
Onderstaande klepveerschotels zijn geschikt voor:

  • type 1 motoren (behalve de 25 en 30 pk modellen)
  • type 3 motoren
  • CT/CZmotoren

 
standaard klepveerschotels

Deze zijn gelijk aan origineel met een gewicht van 18 gram. Zijn alleen geschikt voor enkele klepveren, standaard of versterkt.

#1890

aluminium klepveerschotels

Meer vermogen gaat samen met gewichtsbesparing, wat er niet aan zit hoeft ook niet in beweging worden gebracht. Deze aluminium klepveerschotels hebben een gewicht van 8 gram en zijn hiermee de lichtste verkrijgbaar. Alleen toepasbaar met gebruik van standaard klepveren, aluminium is zeer licht maar daarentegen ook zwakker vandaar niet geschikt voor versterkte of dubbel klepveren, als dit wel de bedoeling is maak dan gebruik van chroommolybdeen of titanium klepveren.

#1732

chroommolybdeen klepveerschotels

Verreweg de meest gebruikte klepveerschotel zijn deze uit chroommolybdeen vervaardigde exemplaren. Geschikt voor zowel standaard als enkele en dubbele versterkte klepveren, met een gewicht van 19 gram iets zwaarder dan het origineel maar door de materiaalkeuze praktisch onvervormbaar.

#1891

titanium klepveerschotels

Dit zijn de klepveerschotels voor de serieuze motortuner, als je geen aluminium klepveerschotels kunnen gebruiken maar ook niet tevreden bent het hoger gewicht van chroommolybdeen is titanium de juiste keuze. Titanium is een zeer sterk materiaal wat in dit geval iedere klepveerdruk aan kan en samen met gewicht van 12 gram zijn ze uiterst geschikt voor iedere vorm van tuning. Geschikt voor zowel standaard als versterkte enkele en dubbele klepveren.

#1800