Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Klepveren (sterker) (8 stuks) Type 1 motor 8/1960 en later (behalve 30 pk motoren)

 

Sterkere klepveren incl. montage set

Zwevende kleppen kunnen voorkomen als het toerental hoog is bij getunede motoren. Bij montage van deze 30% sterkere klepveren zal dit probleem zijn opgelost. Deze set is geschikt voor een kleplift tot maximaal 14.5 mm, hebben een veerdruk van ± 61 kg bij een montagehoogte van 39.37 mm en voorzien van chroommolybdeen klepveerschotels en geharde klepborgers. Meer informatie over de klepborgers en klepveerschotels kun je verkrijgen door de onderdelen afzonderlijk te raadplegen (zie losse onderdelen) waar ook de veren los staan vermeld. Deze set is voordeliger dan wanneer je alle onderdelen los zou aankopen. 

Let op! gebruik met sterkere klepveren altijd versterkte tuimelaarassen (zie optie), de borgklemmen van standaard assen breken snel af door de kracht van de veren.

#1734 type 1 motoren (behalve de 25 en 30 pk modellen), type 3 motoren, CT/CZ motoren
 
losse onderdelen

Alle onderdelen uit deze set zijn ook los leverbaar indien je liever titanium klepveerschotels wilt monteren of meer informatie wilt over ieder afzonderlijk onderdeel. 

#1774     sterkere klepveren (8 stuks)
#1891     chroommolybdeen klepveerschotels (8 stuks)
#1733     geharde klepborgers (16 stuks)

tuimerlaaras optie

Zoals al bij de opmerking staat vermeld is het raadzaam direct je bestaande tuimelaarassen te vervangen voor versterkte exemplaren. De borgklemmen van de standaard tuimelaaras zijn ontworpen voor standaard veren, nu je met sterkere veren gaat werken zijn deze te zwak en kunnen hierdoor afbreken. De versterkte assen zijn uitgerust met boutbevestiging aan de uiteinden in plaats van  bevestigingsclips, zo wordt er een solide tuimelaaras gecreëerd. Worden in een complete set geleverde, klik op het bestelnummer voor meer informatie. 

#1785