Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Kofferklep zonder ventilatierooster A-kwaliteit. Kever 1200-1300-1500 8/67 en later

 
vw artikelnummer: 111 823 031 C

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Kofferklep A-kwaliteit

Het merendeel van de kofferkleppen zijn een reproductie van het origineel, welke qua pasvorm een heel eind in de buurt komen maar 100% perfect is niet. Deze A-kwaliteit kofferklep is helaas niet geschikt voor ieder bouwjaar en/of model maar ben je in bezit van een 1200, 1300 of 1500 Kever van na 1967 en is je kofferklep niet voorzien van een ventilatie roosters dan is dit de beste keuze die je kunt maken. Het plaatmateriaal is dikker, netter afgewerkt en heeft een perfecte pasvorm. Deze originele kofferklep is afkomstig van de laatste serie Mexico Kevers, die waren voorzien van het Wolfsburg embleem net boven het handvat, vandaar dat de gaatjes hier ook groter zijn. Als je de kofferklep op een laat bouwjaar Mexico Kever monteert zal je geen problemen ondervinden, monteer je hem op een ouder model, las dan de twee onderste gaatjes eerst dicht en boor een kleiner gaatje om de sierlijst te kunnen monteren, boor tevens een extra gaatje boven het aller bovenste bestaande sierlijstgat (begin van de sierlijst onder de voorruit). Je kunt ook een sierlijstlijst set#68 gebruiken (zie opties), die voorzien is van een korte koffersierlijst, dan is het boren van het extra gaatje niet nodig.

#5184     Kever 1200-1300 en 1500 vanaf 8/1967 en later

Opties

Indien je niet in bezit bent van een jaren negentig Mexcio Kever kun je overwegen een extra gaatje te boren voor de sierlijst of je neemt er direct een sierlijst set bij waarvan de koffersierlijst iets korter is en zodoende overeenkomt met de bestaande sierlijstgaatjes in je nieuwe A-kwaliteit  kofferklep (zie ook de tekst hierboven).

#68     sierlijst set met koffersierlijst  van 930 mm 

alternatief

Mocht het budget het niet toelaten of je hebt er geen bezwaar tegen dat je een beetje moet schipperen om het geheel netjes passend te krijgen dan kun je ook de keuze laten vallen op de B-kwaliteit variant. Qua pasvorm is het net even wat minder, met name de naden bij een gesloten klep zijn niet allemaal even netjes, al kun je dat prima opvangen als je ook de neus met reservewielbak moet vervangen, dan pas je alles aan elkaar aan. Deze kofferklep heeft geen sierlijstgaatjes, die zal je eventueel  zelf nog moeten boren.

#184     kofferklep zonder ventilatierooster (B-kwaliteit)