Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Koplamp units Black Cross (H4) (per paar). Kever 8/73 en later. Bus 8/73 en later. Type 3. Kübel 10/73 en later

 

Trendy Koplampunits

We willen vaak toch mee met de moderne wereld, veel trendy onderdelen zijn voor alle moderne auto's leverbaar maar voor de kever wordt dit vaak een probleem. We zijn gaan zoeken naar oplossingen om ook voor onze luchtgekoelde klassieker koplampunits te krijgen die zich kunnen meten met de moderne tuningswereld. Niet zonder succes zijn we daar goed in geslaagd, we presenteren hier drie exclusieve koplampunits die allen zijn voorzien van helder glas, zus zonder reliëf zoals bij het origineel het geval is en waarbij ieder unit een eigen identiteit is meegegeven. De bouwjaren geven aan wanneer het koplampunit zonder aanpassingen het origineel kan vervangen, mocht je een ouder bouwjaar hebben of een Type 3 dan is het in de meeste gevallen ook mogelijk deze units te monteren, het is wel noodzakelijk om ook de koplampring met 1 gaats bevestiging #604 #598 of #425 te gebruiken.

Alle units zijn voorzien van een Europese goedkeuring en worden per paar geleverd.

#3659: “Clear Glass” Koplampunits

De “Clear Glass” koplampunits hebben model gestaan voor de resterende units, deze zijn voorzien van helder glas zonder reliëf, waardoor er een strak geheel ontstaat. Deze worden geleverd exclusief stadslichthouder (#3651), stadslampjes (#656 of #657) en H4 lampen (#661 of #3364), neem deze er eventueel extra bij.

#4659: “Black Cross” Koplampunits

“Black Cross” koplampunits zijn in feite “Clear Glass” koplampunits maar dan voorzien van een inwendig zwart kruis, welke het lichtbeeld niet beïnvloeden en waardoor de koplamp een extra dimensie krijgt. Net als bij de “Glass Clear” koplampunits worden de stadslichthouders (#3651) niet bijgeleverd zoals ook de stadslampjes (#656 of #657) en H4 lampen (#661 of #3364), neem deze er eventueel extra bij.

#4660: “Angel Eyes” Koplampunits

Door de bovenstaande twee units hebben we al twee manieren gevonden om je voorgevel qua verlichting een facelift te geven maar deze “Angel Eyes” koplampunits spannen toch wel de kroon. De stadsverlichting is bij deze units niet één klein lampje maar bestaat in totaal uit 6 lampjes die doormiddel van een reflecterende ring rond de koplamp worden geprojecteerd, wat bij ingeschakelde stadsverlichting een betoverend beeld geeft. Wil je optimaal gebruik maken van je “Angel Eyes” rij dan ook overdag met ingeschakelde verlichting, niet alleen een veel mooier aanzicht maar ook een stuk veiliger. Het enige nadeel, als de lampjes van de Angel Eye ring doorbranden kun je ze niet zoals bij voorgaande units vervangen, je zult dan nieuwe units moeten aanschaffen.

Worden geleverd exclusief H4 lamp ( #661) en alleen geschikt voor 12 Volt.

​Bovenstaande units zijn geschikt voor: Kever 8/1973 en later* Bus 8/1973 en later* Kübel (181) 10/1973 en later, Type 3
* voor oudere bouwjaren zie tekst