Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Mistachterlicht universeel. alle bouwjaren

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Universeel mistachterlicht

Onze klassieke Volkswagen is nooit standaard uitgerust geweest met een mistlicht met uitzondering van de Bus T25, voor dit model zijn er uitvoeringen geweest waar het mistlicht in het achterlicht was geïntegreerd. Je kon wel een chroom mistachterlicht als extra optie bestellen bij de VW dealer (zie aanverwanten) maar merendeel gebeurde dit achteraf; niet via de dealer maar via de autoaccessoire winkel, die hier een gunstigere prijs voor rekende.

Als het je gaat puur om de veiligheid waarbij originaliteit geen rol speelt of een chroom mistlicht past helemaal niet bij je auto is dit universeel model een goede keuze. In Nederland is het verplicht een mist achterlicht te voeren indien de auto na 12/1997 op kenteken is gezet en voor alle aanhangers (tot 750 kg), dit laatste is per 1 januari 2005 ingevoerd. In veel andere Europese landen is deze verplichting al veel langer een feit waarbij de afgifte van de autopapieren geen rol speelt, je bent verplicht het te voeren, ongeacht of dit nu een klassieker is of niet.

Dit universele mistachterlicht met kunststof behuizing kan onder of op de bumper worden gemonteerd zoals ook recht op de carrosserie met de mogelijkheid voor montage onder een lichte hoek (door middel van het hulpstuk verstelbaar). Heeft een afmeting van 70 x 110 mm en wordt geleverd zonder lampje, neem dit er direct extra bij.