Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Montage set motor opbouw (met 10 mm cilinder draadstangen) Type 1 motor (behalve 25 +30 pk) Type 3 motor

 

Montage set opbouw motor

Als de revisie van het draaiend gedeelte erop zit en je begint met de verdere opbouw zou je alle oude verroeste moeren en ringen kunnen hergebruiken maar netjes zal het er niet op worden. Een betere keuze is het gebruik van nieuwe moeren en ringen, niet alleen voor het uiterlijk maar ook voor een kwalitatief beter eindresultaat. Op die van de cilinderkop na zijn alle moeren voorzien van een kunststof dichtring wat ervoor zorgen dat er geen olielekkage kan optreden langs het schroefdraad. Origineel is dit nooit toegepast, hierbij is het noodzakelijk vloeibare schroefdraadpakking te gebruiken. Met deze moeren is schroefdraadpakking niet meer nodig en de borging is vele malen beter, kortom reden genoeg om je oude moeren niet meer te gebruiken met deze set voor de opbouw van je motor. Enkele moeren en ringen zoals die voor de cilinderkoppen en diverse carter montage moeren zijn ook aanwezig in de set voor alleen het draaiend gedeelte, bij de aanschaf van beide sets zal je wel een aantal moeren en ringen overhouden. Deze set is bedoeld voor motoren voorzien van M10 cilinder draadstangen maar als je de cilinderkopmoeren en ringen toch niet nodig hebt kun je de set ook gebruiken voor de motoren voorzien van M8 cilinder draadstangen. De set omvat de volgende moeren en ringen (moeren en/of ringen welke ook los leverbaar zijn voorzien zijn van een doorverwijzing voor het geval je alleen naar deze delen op zoek was).
 
samenstelling:
 

16 cilinderkopmoeren M10 (#1597)
20 cilinderkopringen M10 (4 op reserve, #4599)
4 oliepompdeksel moeren (#3706)
6 gezwarte M12 moeren met kunststof dichtring
6 gegalvaniseerde M12 ringen
12 verkoperde M8 moeren met kunststof dichtring
28 gegalvaniseerde M8 moeren met kunststof dichtring
28 gegalvaniseerde M8 ringen
18 gegalvaniseerde M6 moeren met kunststof dichtring
18 gegalvaniseerde M6 ringen
12 vernikkelde koelbeplating boutjes met zoekpunt (#8000)
 
Let op: deze set omvat de belangrijkste delen om de motor mee op te bouwen, er zijn altijd nog montagematerialen die je moet hergebruiken.
 
#8004 type 1 motoren met 10 mm cilinder draadstangen (25 en 30 pk uitgezonderd) *
type 3 motoren met 10 mm cilinder draadstangen *
* als de cilinderkopmoeren en ringen niet worden gebruikt ook toepasbaar op de motoren met 8 mm cilinderdraadstangen

aanverwanten

Als het draaiend gedeelte nog niet in elkaar zit dan zijn hier eveneens montage sets voor beschikbaar. Hiermee ben je in bezit van de meeste moeren, bouten en ringen benodigd voor je totaal revisie.
 
#8006 type 1 en type 3 motoren met 10 mm cilinder draadstangen (25 en 30 pk uitgezonderd)
#8005 type 1, type 3 en CT/CZ motoren met 8 mm cilinder draadstangen