Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Nippel wieldop met Wolfsburg embleem (per stuk). Kever export t/m 7/65, standaard t/m 7/67. Karmann Ghia t/m 7/65. Bus t/m 7/70. Kübel

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Nippel wieldop met Wolfsburg logo

Helemaal in stijl van de Porsche 356 zijn deze wieldoppen met opstaande bolling (nippel) welke niet alleen zijn toegepast bij Porsche maar ook de Kever t/m 1947 had deze vorm. Door de vele Porsche invloeden waar we nog dagelijks aan willen worden herinnert mogen de nippel wieldoppen niet ontbreken. Exclusiviteit staat voorop met een geëmailleerd Wolfsburg embleem waardoor er een wieldop is ontstaan zoals je ze niet vaak tegen zult komen. Worden per stuk geleverd.

Let op: het zijn verchroomde wieldoppen geen RVS, als je ze goed onderhoud gaan ze jaren mee, doe je dat niet neemt roest de overhand. Er berust hierop dan ook geen enkele vorm van garantie. Spuit direct bij montage de binnenkant goed in met bv wax of holleruimtespray en zet de buitenkant goed in de autowas en in de wintermaanden bv gewoon in het vet.

#2561 Kever (export model inclusief de cabriolet) t/m 7/1965
Kever standaard model t/m 7/1967
Karmann Ghia t/m 7/1965
Bus t/m 7/1970
Kübel alle bouwjaren

 
vervangend Wolfsburg embleem en clips

Mocht het embleem zijn beschadigd of erger nog ongevraagd verwijderd, dan is dit ook afzonderlijk leverbaar. Worden per stuk geleverd inclusief montage clips welke ook los leverbaar zijn.

#436 embleem met Wolfsburg logo inclusief clips
#17153 losse clips (per stuks)

opties

Om de wieldop te verwijderen kun je een schroevendraaier gebruiken maar dat beschadigd de lak van de velg, indien je nog in bezit bent van een origineel gereedschap setje dan zit hiervoor een speciale trekker bijgeleverd waarmee de wieldop van de velg kan worden getrokken zonder de velg te beschadigen. De wieldop is hiervoor voorzien van twee gaatjes waar de trekker in wordt geplaatst, ook onze Nippel wieldoppen hebben deze voorziening. Neem deze trekker of een variant daarop er eventueel extra bij, zonder dit demontage gereedschap beschadig je velg onherroepelijk.
De wieldoppen zijn bedoeld voor 5-gaats velgen welke op de velg worden geklikt door middel van klemmen welke op de velg zitten geklonken. Deze willen nog al eens afbreken of hun klembereik kwijt raken, neem deze klemmen er eventueel extra bij en vergeet dan ook niet het speciale gereedschap mee te bestellen om ze op de velg te kunnen klinken. Meer informatie over alle opties kun je vinden door het bestelnummer aan te klikken.

#9812 wieldoptrekker origineel model, voor alle VW modellen
#478 kriksteun afdekdop RVS voorzien van wieldoptrekker, alleen voor Kever
#473 kriksteun afdekdop aluminium voorzien van EMPI embleem en wieldoptrekker, alleen voor Kever
#2503 wieldop klemmen inclusief klinknagels per 5 stuks (1 wiel)
#9813 klinknagel montage gereedschap