Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Oliecarter 0.95 liter met "Lifetime" filter. Type 1 (behalve 25+30 pk). Type 3. CT/CZ

 

Extra capaciteit olie carters

Met behulp van een extra oliecarter wordt de olie-inhoud vergroot, waardoor er altijd voldoende olie aanwezig is voor lang genomen bochten en snelle acceleraties waardoor de oliepomp geen lucht gaat aanzuigen, tevens zorgt de extra toevoegde olie voor een betere koeling. Deze koeling wordt nog eens vergroot doordat het carter onder het bestaande carter wordt gemonteerd midden in de rijwind, het resultaat is direct waarneembaar als je een olietemperatuurmeter aan boord hebt, deze zal hiermee een aantal graden lager zijn dan voorheen. Door de toename van olie zal de deze ook langer in een goede conditie blijven, dit houdt natuurlijk niet in dat je de verversing intervallen kunt gaan opschroeven. In totaal zijn er drie verschillende extra carters leverbaar, hieronder worden ze alle drie afzonderlijk vermeld en als je op het bestelnummer klikt van het desbetreffende carter krijg je meer informatie te zien met de juiste afbeelding.

0.95 liter olie carter met “lifetime”oliefilter

Dit extra oliecarter heeft de kleinste capaciteit olie maar heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere carters. Door zijn geringe afmeting van 267 bij 235 mm en een hoogte van 45 mm is dit carter zeer geschikt voor verlaagde auto’s, is het voorzien van een verdikt gedeelte om een olietemperatuur zender (zie opties) te monteren (boren en tappen is noodzakelijk) en het carter is standaard voorzien van een “liftime” oliefilter. Het “liftime” oliefilter zorgt er voor dat de olie maximaal wordt gefilterd met 45 micron ofwel tot 25x beter dan het originele oliezeefje. Het filter kan keer op keer worden schoongemaakt en hergebruikt, alleen bij extreme vervuiling of beschadiging zul je het moeten vervangen, in normale omstandigheden is het eenmalige aankoop. Het carter wordt compleet geleverd inclusief alle montage materialen en pakkingen, zie de vervangende onderdelen indien je een bepaald onderdeel los nodig zou hebben.
 
vervangende onderdelen

#1813 “lifetime” vervangingsfilter
#1885 pakking tussen carter en carterdeksel
#1851 pakking tussen bestaand carter en het 0.95 liter carter (setje waarvan er maar 1 wordt gebruikt)
#1856 dopmoeren (6) voor het carterdeksel, 8 stuks benodigd, neem 2 sets

opties

Het carter is voorzien van een verdikt gedeelte voor het monteren van een olietemperatuur zender, de zender bevind zich dan midden in de olieplas, de beste plaats voor een nauwkeurige aflezing, de zenders zijn leverbaar van de merken VDO en Autometer, indien je een ander merk instrument hebt is het raadzaam van dit merk ook de zender aan te schaffen. Indien dit niet meer mogelijk is kun je een VDO of Autometer zender nemen en controleren of deze goed aangeeft door het meten van kokend water, bij een exacte waarde van 100 graden kan deze worden gebruikt.

#2632 VDO zender M14 x 1.5
#2601 VDO zender 1/8” x 27 NPT
#2624 Autometer zender 1/8” x 27 NPT ( incl. twee adapters naar 3/8” NPT en 1/2” NPT)

1.5 liter olie carter (voor meer informatie klik op het bestelnummer)

#1810

3.3 liter olie carter (voor meer informatie klik op het bestelnummer)

#1811