Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Oliekoeler verloop pakking set (8 mm > < 10 mm). Type 1 motoren t/m 7/69. Type 3 motoren 8/62 t/m 7/69

 
 

Oliekoeler verloop pakking set
 
Tot en met 1970 waren de oliekanalen 8 mmvan diameter wat daarna is gewijzigd naar 10 mm en 12 mm, we spreken dan ook vaak over grote of kleine oliekanalen. Indien de oliekoeler aan vervanging toe is zijn deze alleen nieuw leverbaar met grote oliekanalen (#1906), je zou dus in theorie geen mogelijkheid hebben om een nieuwe oliekoeken te monteren op een motor met kleine oliekanalen.  Volkswagen heeft dit probleem al heel vroeg in de gaten gehad en kwam zelf met deze  oliekoeler verloop pakkingen waarmee je zonder problemen een oliekoeler met grote oliekanalen kunt monteren op een motor bedoeld voor kleine oliekanalen. 

Ook  is het  met deze pakkingen mogelijk om een oliekoeler met kleine kanalen te monteren op een motor met grote oliekanalen, in dit geval gebruik je de 3 bijgeleverde ringen die onder de oliekoeler montageplaatsen worden gestoken waardoor de oliekoeler iets naar boven wordt gebracht om het dubbeldrukken van de pakkingen tegen te gaan. Let op: deze ringen dus alleen gebruiken als je een oliekoeler met kleine oliekanalen gebruikt op een motor met grote oliekanalen.

Als je onze mening vraagt raden we het af om een oliekoeler met kleine kanalen te gebruiken op een motor met grote oliekanalen, de oliedoorstroming wordt hierbij vernauwd waardoor de olietemperatuur gaat oplopen.  Wordt geleverd als complete set.