Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Pakkingset voor volledig gesynchroniseerde versnellingsbak Kever 8/1960 en later Karmann Ghia 8/1960 en later Bus 8/1960 t/m 7/1967 Type 3 Kübel

 
vw artikelnummer: 111 398 005A
 

Versnellingsbak pakkingset

Deze pakkingset omvat alle pakkingen van je versnellingsbak waarbij ook de primaire as-keerring, vier pendelas* afstelpakkingen (0.20 mm) en achteras pakkingen (bedoeld voor pendelassen*) worden bijgeleverd. Voor de pendelas* versnellingsbakken heb je alleen nog de lagerdeksel dichtingsringen nodig en de schakelstang lagerbus en keerring, die zijn niet in de set inbegrepen. Voor de tussenas* versnellingsbakken mis je nog de aandrijfas keerringen en de net als bij de pendelas* versnellingsbak de schakelstang lagerbus en keerring. Deze benodigde onderdelen staan op deze pagina vermeld, let er wel even op dat hier alle opties voor zowel de pendelas als tussenas versnellingsbakken staan vermeld. De bijgeleverde pendelas* afstelpakkingen welke alleen van toepassing zijn bij pendelas* versnellingsbakken hebben een dikte van 0.20 mm, de kans is aanwezig dat je er te weinig hebt of niet goed uitkomt met de dikte, in dat geval zijn ze ook los verkrijgbaar met een dikte van 0.10 mm. Ook deze staan los er bij vermeld. 

Let op: deze set is alleen geschikt voor volledig gesynchroniseerde versnellingsbakken


*  pendelassen ( swingaxel) )zijn te herkennen aan 1 aandrijfhoes welke aan de versnellingsbakzijde zit gemonteerd en bij tussenassen (IRS) zijn het losse assen (met homokineten) met aan weerskanten aandrijfhoezen.