Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Reservewiel hoes zwart Bus t/m 7/1979 + vervanger cover voor kit # 20451

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Reservewiel hoezen

Als de restauratie eenmaal is afgerond kan het mooie werk beginnen, je klassieker een eigen identiteit aanmeten. Voor onze klassieke Volkswagen zijn tal van accessoires leverbaar, de één nuttig en de ander puur ter verfraaiing.
Het reservewiel in de Kever 1200-1300-1500, Karmann Ghia en Type is staand in de koffer geplaatst en direct zichtbaar bij het openen van de koffer. Velen bekleden de koffer aan de binnenzijde waarbij het reservewiel wordt vergeten, terwijl er een mooi bijpassende hoes voor leverbaar is van dezelfde stof als het koffertapijt.

Deze hoes wordt aan de bovenzijde rond het reservewiel geschoven en bedekt verder het complete wiel, hiermee is de koffer pas echt af. Indien je in bezit bent van een Bus en je hebt het reservewiel met een beugel op de plaats van het embleem gehangen is dit ten eerste geen fraai zicht en ten tweede is je velg niet beschermd tegen de weersinvloeden.

Het reservewiel vraagt om een nette afwerking waarvoor er twee vochtbestendige hoezen leverbaar zijn die aan de binnenzijde zijn gewatteerd om wrijvingskrassen welke ontstaan door de rijwind tegen te gaan. De hoezen sluiten rond de velg en wordt op zijn plaats gehouden door een elastische rand aan de achterzijde. We raden je aan deze hoezen niet te gebruiken voor een Kever, Karmann Ghia of Type 3 waarbij het reservewiel langs scherpe carrosseriedelen loopt die het vinyl zal beschadigen bij het plaatsen of uitnemen van het reservewiel, gebruik hiervoor uitsluitend de stoffen uitvoering.

In onderstaand overzicht staan alle hoezen vermeld met de velgmaat waarvoor deze geschikt zijn, uitgaand dat een originele velg als reservewiel dient.  

bestelnr. VW model / type velgmaat materiaal / kleur
#580 Kever 1200-1300 en 1500     15 inch zwarte stof
Karmann Ghia
Type 3
#23450 Bus 14 en 15 inch      gebroken wit vinyl    
#23451 Bus 14 en 15 inch zwart vinyl