Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Rotor (1 kilo-ohm) met toerenbegrenzer tot 4800 RPM CT/CZ motoren

 
vw artikelnummer: 070 905 225 A

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

De meeste Bussen zijn ooit hun leven begonnen als werkpaard waar meestal niet al te zuinig mee werd omgesprongen. Zeker als de Bus is volgeladen of is voorzien van een tussenschot is de motor niet meer goed hoorbaar waardoor het tijdig overschakelen wel eens kan worden vergeten en de motor over zijn toeren wordt gejaagd. Om dit nu te voorkomen heeft Volkswagen hier maatregelen voor getroffen door het monteren van een rotor met een toerenbegrenzer, die ervoor zorgt dat bij het behalen van het maximale toerental de ontsteking wordt onderbroken.

Ook zijn ze af fabriek bij de Kever en Karmann Ghia toegepast al kwam dat maar sporadisch voor. Als je onze stroomverdeler tool gebruikt kan het voorkomen dat zowel de rotor met toerenbegrenzer als de standaard versie wordt getoond, maak dan een overwogen keuze met met of zonder toerenbegrenzer. 

let op: hou er rekening mee dat een 5-kilo-ohm rotor alleen kan worden toegepast bij een conventionele ontsteking en de 1 kilo-ohm versie alleen voor wagens die af fabriek waren voorzien van een elektronische ontsteking.