Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Scharnierbevestiging compleet A-kwaliteit links. Kever

 
vw artikelnummer: 111 805 115

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Scharnierbevestiging hoek (A-kwaliteit)

De plaats waar de onderste scharnier in de deurstijl is bevestigd, is een teer punt, vooral de plaats waar de stijl op de kokerbalk is gelast. Ook hiervoor is een passende oplossing door het inlassen van deze scharnierbevestiging plaatwerkdelen. Deze delen lopen naar binnen tot het binnenspatbord en aan de buitenzijde tot de omgebogen felsnaad. Het complete deel is voorzien van binnendeel met de montageplaat voor de bouten van de scharnier ofwel een compleet vervangend deel met een totale hoogte van 25.0 cm. Daarnaast is het ook mogelijk alleen de buitenzijde te vervangen, de bestaande binnenzijde met montageplaat voor de deurbouten wordt hiermee behouden, dit deel meet een hoogte van 12.5 cm. Kwalitatief heb je hier te maken met plaatwerkdelen die perfect op de kokerbalken aansluiten en waarbij zowel de scharnier montageplaatjes als de buitenzijde van de juiste dikte zijn, dit is dan ook het grote verschil tussen deze A en de ook leverbare B-kwaliteit (alleen beschikbaar als compleet deel).

Let op!  Bij het complete deel is de binnenzijde maar aan één zijde vast gelast, zorg ervoor dat je tijdens het inlassen ook de andere zijde vast last anders kun je later problemen krijgen met het vastzetten van de deur. 

#4848 links compleet * (25.0 cm)
#4849 rechts compleet * (25.0 cm)

#821 links buitenzijde (12.5 cm)
#822 rechts buitenzijde (12.5 cm)
 

* ook leverbaar in B-kwaliteit zie hieronder

B-kwaliteit alternatief

Je kunt ook de keuze maken voor een meer budget vriendelijke uitvoering, deze is qua plaatwerkdikte een stuk dunner en de pasvorm op de kokerbalk laat ook wat te wensen over. Als je daar geen bezwaar tegen hebt en voornamelijk de prijs doorslaggevend moet zijn kun je hier voor kiezen. De hoogte bedraagt 24.5 cm.

#848 links
#849 rechts