Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Schutbord Kever 1302 / 1303

 
vw artikelnummer: 111 805 451 L

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Schutbord

Achter de pedalen bevind zich het schutbord wat tussen de kokerbalken zit gelast. Vooral aan de uiteinden van de kokerbalken is dit deel snel doorgeroest, mede doordat dit deel dubbel is uitgevoerd (binnen en buitendeel) heeft vocht de kans om roestschade aan te richten. Het is dan ook aan te raden om deze holle ruimte te voorzien van inner-coating (zie opties) en dit ook met regelmaat te herhalen. Het schutbord wordt als compleet deel geleverd voorzien van een buiten- en binnen deel, dit vervangt het origineel. Bij de 1200-1300 en 1500 Kever heeft Volkswagen door de jaren heen verschillende schutborden gebruik, het kan dus goed voorkomen dat dit schutbord qua vorm iets afwijkt dan wat nu zit gemonteerd maar voor al deze modellen en alle jaren  goed te gebruiken.

#823     Kever 1200-1300-1500 
#132     Kever 1302-1303 


Opties   

Als je aan het lassen bent bescherm dan de las en alle kale delen direct met zinkspray, door de warmteontwikkeling wordt roestvorming direct geactiveerd al is dit nog niet met het blote oog waarneembaar. Zinkspray behoort tot de uitrusting in iedere werkplaats waar wordt gerestaureerd. 
Als de lasklus en het spuitwerk eenmaal is gebeurd voorzie dan de holle ruimtes met inner-coating, op deze manier worden deze delen beschermd tegen roestvorming. Velen doen dit eenmaal en kijken er verder niet meer naar om zodat roest vroeg of laat toch weer de kop op steekt. Als je nu jaarlijks de holle ruimtes voorziet van nieuwe laag inner-coating, hou je de carrosserie in top conditie. Inner coating wordt geleverd in een spuitbuis met een flexibel verlengstuk en spuitkop die het middel 360 graden verneveld voor een goed bereik. 

#50850   zinkspray 300 ml 
#50810   inner-coating 600 ml