Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Samba sierlijsten 10 delig incl eindstukken en schroeven. Bus t/m 7/63 RHD (laaddeuren links)

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Samba sierlijsten sets

De meest luxe spijlbussen waren bedoeld voor personen vervoer en t/m 7/1963 voorzien van 23 ramen, vanaf 8/1963 zijn de hoekramen aan de achterzijde verdwenen en spreken we over een 21 ramen Bus. De officiƫle naam is Microbus Deluxe terwijl in de volksmond deze meest exclusieve uitvoering een Samba Bus wordt genoemd. Deze Bussen waren voorzien van gepolijst aluminium sierlijsten die op de carrosserie waren geschroefd. Om de schroeven uit het zicht te houden zijn deze bedekt met een rubber strip die veelal een soortgelijke kleur had als de carrosserie. Het wordt steeds moeilijker om nog originele nette sierlijsten te vinden en de vraag hiernaar wordt steeds hoger mede doordat er veel bussen mee worden uitgevoerd die dit standaard niet hadden. De samba sierlijsten sets zijn leverbaar voor laaddeuren aan de rechterzijde (links bestuurde wagens) en met de laaddeuren aan de linkerzijde (rechts bestuurde wagens), worden als een complete set geleverd exclusief de dorpel lijsten en biezen, deze zijn als extra optie leverbaar. Tevens worden er montage schroeven, sierlijst eindstukken en twee boortjes bijgeleverd. Bij de sets voor de laaddeuren aan de linkerzijde zijn de gaten in de sierlijsten al voorzien, de boortjes worden hier dan ook niet bijgeleverd. Zowel de sierlijst einstukken als de montage schroeven zijn ook los leverbaar als vervangingsonderdeel of voor je bestaande sierlijsten.

Samba sierlijsten sets met laaddeuren aan de rechter zijde (links bestuurde wagens)*

#20400 t/m 7/1963
#20402 vanaf 8/1963 t/m 7/1967

* Om transport mogelijk te maken wordt de linker sierlijst achter de deur gebogen geleverd, kan zonder beschadigen recht worden gebogen.
 
Samba sierlijsten sets met laaddeuren aan de linker zijde (rechts bestuurde wagens)


#20401 t/m 7/1963

opties

Officieel horen er ook er ook dorpel sierlijsten aanwezig te zijn, deze worden niet bij de sets geleverd, neem deze er extra bij. Door de diverse kleuren biezen welke met de carrosseriekleur kunnen worden gecombineerd zijn ook deze als optie leverbaar. De biezen worden per lengte van 16.3 meter geleverd voldoende voor zowel de Samba als dorpel lijsten.

#20404 dorpel sierlijsten (per paar)
#27496 sierlijst bies Zwart (kleurcode L41)
#27497 sierlijst bies Pastel groen (kleurcode L33)
#27498 sierlijstbies Donker blauw (kleurcode L32)
#27499 sierlijstboes Pelikaan rood (kleurcode L259)

vervangende sierlijst eindstukken en schroeven

Zowel de bijgeleverde sierlijst eindstukken als schroeven zijn ook los leverbaar en zowel geschikt reproductie als originele sierlijsten. De eindstukken worden per 14 stuks geleverd en de RVS schroeven per 10 stuks. De eindstukken worden met de laatste montageschroef mee vastgeklemd, hou hier dus rekening mee bij het boren van de gaten.

#20405 sierlijst eindstukken
#70403 RVS schroeven met verzonken kop 3.5 x 13 mm