Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Slotvanger links Karmann Ghia t/m 7/1963

 
vw artikelnummer: 143 837 295

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

De slotvangers voor de Karmann Ghia t/m 7.1963 zijn grotendeels vervaardigd uit plastic, wat vrij snel kan scheuren. Dit scheuren is te wijten aan de minimale speling waarmee de deur kan worden afgesteld.

Als de deur correct is afgehangen waardoor het sluitmechanisme goed in de deurvanger valt, is er niets aan de hand. Maar als de deur door de slotvanger wordt opgetild of naar beneden wordt gedrukt, komt er te veel kracht op de slotvanger. Daar is het plastic niet tegen opgewassen. Het is bij laswerkzaamheden dan ook van belang dat de carrosserie bij de deursponningen goed wordt verstevigd zodat de deuren achteraf perfect sluiten en een minimale afstelling nodig zal zijn.

Bij veel Karmann Ghia's zijn de slotvangers aan vervanging toe, zijn ze niet gescheurd door een slecht afgehangen deur dan is het wel het op leeftijd gekomen plastic wat scheurtjes gaat vertonen. Deze vervangende slotvangers zijn gelijk aan het origineel en niet zoals vele andere reproducties universeel te gebruiken voor links en rechts.

Voor wagens vanaf 8.1959 en later is het raadzaam om gelijktijdig het centreerrubber te vervangen, deze zorgt er onder andere voor dat het deurslot op de juiste hoogte naar de deurvanger wordt geleid.

Let op: Dit mag niet worden gezien als de oplossing voor een slecht afgehangen deur.