Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Snelheidsmeterkabel / pop-out slot borging paar. kabel alle modellen 8/65 en later. slot Kever 8/64 en later + Karmann Ghia 63 en later

 
vw artikelnummer: N124341

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Snelheidsmeterkabel / pop-out slot borging

Voor de snelheidsmeterkabels staan twee manieren van borging vermeld afhankelijk van het bouwjaar of model van de kabel terwijl  de borging voor de pin van de pop-out ruiten gebeurd met dezelfde clip als waarmee het overgrote deel van de snelheidsmeterkabels wordt geborgd. 

snelheidsmeterkabel

Bij aanschaf van een nieuwe snelheidsmeterkabel (zie aanverwanten) wordt de borg clip of splitpen niet bijgeleverd, we raden aan deze direct mee te bestellen. De splitpen kun je niet meer hergebruiken en bij een borg clip kan deze zijn klembereik hebben verloren of is weggeschoten tijdens het demonteren. Indien je nog in bezit bent van een originele snelheidsmeterkabel dan worden deze bij alle VW modellen vanaf 8/1965 vastgezet met een borg clip, tot en met  7/1965 gebeurd dit met een splitpen. In veel gevallen zal de snelheidsmeterkabel al wel eens zijn vervangen, controleer voor de zekerheid eerst of deze met een borg clip of met een splitpen wordt geborgd voordat je besteld.

bestelnr. bouwjaar * soort extra omschrijving levering
#2698 t/m 7/1965 splitpen toegepast bij de kabels #2697 en #72694 per stuk
#2694 vanaf 8/1965 en later borg clip toegepast bij alle resterende kabels per paar

* toepasbaar op alle VW modellen met een originele VW kabel, bij een nieuwe kabel zie extra omschrijving
 
pop-out slot borging:

De montagepin om het pop-out slot door de ruit vast te zetten wordt bij enkele VW modellen en bouwjaren geborgd met dezelfde clip als die van de snelheidsmeterkabel. Dat is dan ook de reden dat deze clips per paar worden geleverd bedoel voor beide pop-out ruiten.
 
#2694
Kever vanaf 8/1964 en later, Karmann Ghia vanaf 1963 (chassisnummer 5 790 275) en later, geleverd per paar