Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Siliconen stoterstangpijp pakkingen (16 stuks) Type 1 motoren behalve 25 en 30 pk Type 3 motoren CT/CZ motoren voor de cilinderkop zijde Water boxer motor voor de cilinderkop zijde

 

Siliconen stoterstangpijp pakkingen

Naast de standaard stoterstangpijp pakkingen is het meest voorkomende model ook leverbaar in siliconen uitvoering. De flexibiliteit van siliconen rubber is vele malen groter dan wat standaard door VW werd gemonteerd daarnaast is siliconen rubber slijtvast en kan hoge temperaturen weerstaan, dus uitermate geschikt voor motoren met een hoger vermogen waarbij de motortemperatuur hoge ligt dan standaard het geval is. Maar het belangrijkste is dat ze veel beter afsluiten dus niet alleen voor motoren met een hoger vermogen maar voor iedere motorbouwer die een langdurig perfect dicht eindresultaat eist. Worden geleverd per 16 stuks.

Let op: silicone heeft ook een nadeel, zorg ervoor dat de scherpe uiteinden van de stootstangpijpjes het siliconen materiaal niet beschadigen, eenmaal beschadigd scheurt het snel in en heb je het tegenovergestelde bereikt.

#1751
type 1 motoren met standaard stoterstangpijpjes (25 en 30 pk uitgezonderd) zowel cilinderklop als carter zijde
type 3 motoren met standaard stoterstangpijpjes alle motoren zowel cilinderkop en carter zijde
type 1 en type 3 motoren met verende stoterstangpijpjes #4797, alleen cilinderkop zijde
CT/CZ motoren alleen cilinderkop zijde
WBX motoren alleen cilinderkop zijde