Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Lengte verstelbare stoterstangpijpjes 8 stuks. Type 1 motoren (behalve 25+30 pk). Type 3 motoren t/m 7/70

 

Verstelbare stoterstangpijpjes

Wanneer de krukasslag is gewijzigd, kan het zijn dat de originele stoterstangpijpjes qua lengte niet meer passen, gebruik inzo’n geval geen veer-verstelbare stoterstangpijpjes die zijn bedoeld voor de originele slag waardoor er te weinig spanning op komt met lekkage tot gevolg. Deze verstelbare stoterstangpijpjes worden op lengte gemaakt door ze tussen het carter en de cilinder kop uit te schuiven en daarna op spanning te zetten met moeren voor een lekvrij resultaat. Tevens zijn ze uiterst geschikt als reparatie om zonder de motor of de cilinderkoppen te demonteren de stoterstangpijpjes te vervangen. Verwijder de tuimelaar-as met de stoterstangen, trek de stoterstangpijpjes er van tussenuit en monteer de verstelbare pijpjes. Mocht je na verloop toch nog iets lekkage ontdekken, draai de moeren aan op spanning en het probleem is verholpen eventueel met een paar nieuwe pakkingen. Deze verstelbare stoterstangpijpjes zijn gemaakt van blauw geanodiseerd aluminium waarbij een O-ring zorgt voor de afdichting tussen de twee delen. Worden in een set van 8 stuks geleverd inclusief pakkingen.

let op: passen niet in combinatie met de cilinder koelluchtplaatjes model Type 3 CT/CZ (#32225)

#1762 type 1 motoren met uitzondering van de 25 en 30 pk
type 3 motoren t/m 7/1970

 
vervangende pakkingen

Mochten de bijgeleverde pakkingen aan vervanging toe zijn dan zijn deze ook los leverbaar in twee uitvoeringen, standaard zoals is bijgeleverd of in siliconen uitvoering voor een betere en langere dichting. Beide soorten worden per 16 stuks geleverd.

#1763  standaard pakkingen (worden standaard bijgeleverd) 
#1751  siliconen pakkingen
#1762LOS losse pijpjes per stuk verpakt met benodigde afdichtingen om bijvoorbeeld 1 lekkende stoterstangpijp te vervangen.