Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Tochtruit winddeflector helder transparant (per paar), Kever, Bus, Type 3

 
vw artikelnummer:
 

De meeste accessoires waarvan je denkt dat ze nieuw zijn vinden hun oorsprong vele jaren geleden.

Dit is ook van toepassing op deze winddeflector waarvan de eerste modellen al zijn gesignaleerd in de jaren 40, de periode dat de Amerikaanse automobielindustrie gloriedagen beleefden en daarbij de accessoiremarkt zijn intrede deed.

De winddeflector wordt aan het tochtruitje geklemd waardoor de rijwind bij een geopende ruitje wordt omgeleid, hierdoor ontstaat een zuigend effect voor een verbetering van de ventilatie. In de eerste advertenties voor deze accessoire stond het roken centraal, door het zuigend effect werd de sigarettenrook sneller afgevoerd.

Vandaag de dag is het een retro accessoire waarbij de echte functie er niet meer zo toedoet vandaar ook leverbaar in diverse transparantie kleuren en voor de chroom liefhebber in gepolijst RVS.

Gebruik stoffen tape aan de binnenzijde van de klemmen om de het tochtruitframe niet te beschadigen en te zorgen dat de klemmen op zijn plaats blijven zitten. De klemmen zijn niet gemaakt van verenstaal, dit om beschadigingen aan het frame te voorkomen.

opmerking: De klemmen zitten bij de transparante exemplaren niet geheel vast geklonken, er moet speling blijven bestaan om windvlagen te kunnen opvangen tegen het afbreken in het plastic, bij de RVS exemplaren is dit niet van toepassing die zijn wel vastgeklonken.