Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Turbo lader Turbo diesel motoren

 
vw artikelnummer: 068 145 701 Q (068 145 701 QX)

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

De meest populaire dieselmotoren die in de derde generatie Bussen zijn toegepast, zijn die met een turbo lader, dit waren dan ook de meest krachtige diesels die Volkswagen af fabriek heeft toegepast.

Helaas heeft de turbo lader niet het eeuwige leven. Problemen met de oliesmering is een veelvoorkomende oorzaak dat het schoepenwiel doet drooglopen, een revisiebeurt is dan de meest voor de hand liggende oplossing. De kosten die hiermee zijn gemoeid zijn vaak zo hoog dat dit niet in vergelijking staat met een fabrieksnieuw exemplaar. Het enige voordeel van een revisie is dat je het origineel aspect van he Bus behoudt.

Velen kiezen er dan ook voor om een nieuwe turbo lader aan te schaffen en hebben hiermee de zekerheid van vele onbezorgde kilometers. Mocht de oorzaak liggen in de olietoevoer, is het natuurlijk zaak dit grondig te onderzoeken zodat je nieuwe turbo lader niet hetzelfde leed ondergaat.

Deze nieuwe turbo lader wordt compleet met alle benodigde dichtingen en montagematerialen geleverd, echter zonder de drukslang en olieterugloopleiding, neem deze er extra bij.

Let op: Bij het monteren van een nieuwe turbo lader moet altijd de motorolie en het olie- en luchtfilter worden vervangen, er berust geen enkele vorm van garantie als dit niet aantoonbaar gelijktijdig is gebeurd.