Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Uitlaat Bob-cat zwart gelakt 38 mm buisdiameter Kever 1300/1500/1600 cc motoren

 
vw artikelnummer:
 

Bob-cat uitlaat
 

De Bob-cat is ontwikkeld voor Buggy’s en Baja’s die op elk terrein ongestoord hun werk moeten verrichten en waarbij de uitlaat geen belemmering mag vormen.

De Bob-cat geeft maximale bodemvrijheid, een diepe plas water mag geen enkel probleem zal zijn. De lengte van iedere uitlaatbuis is gelijk, hetgeen resulteert in maximale vermogenswinst. Daarbij kun je nog kiezen uit twee verschillende buisdiameters, afhankelijk van welk motorvermogen de uitlaat te verwerken heeft.

Een kachelvoorziening is vanzelfsprekend niet aanwezig. Afgezien dat een kachelvoorziening motorvermogen kost, is een kachel bij de meeste Baja’s en Buggy een overbodige luxe.

De Bob-cat wordt geleverd zonder enige vorm van demping of met een RVS einddemper. Voor de modellen zonder enige vorm van demping is er wel een mogelijkheden om het extreem harde geluid acceptabel te maken door het plaatsen van een binnendemper, deze wordt in het uiteinde van de Bob-cat geschoven (zie tabblad opties).

Voor de Baja’s en Buggy’s die de show moeten stelen, wordt de de Bob-cat met een 38 mm buisdiameter geleverd in verchroomde uitvoering. Hou er wel rekening mee dat je het chroomwerk goed moet onderhouden, door de temperatuurwisselingen ligt corrosie op de loer. Door de hoge temperatuur zullen de uitlaatdelen direct na de uitlaatpoorten een blauwe gloed gaan afgeven, daar kun je helaas niets aan doen, dat is de eigenschap van chroom in samenhang met hoge temperaturen.

Als je kiest voor de 41 mm buisdiameter Bob-cat dan komt deze in een zwarte transportlak. Hou er dan wel rekening mee dat deze lak is bedoeld als bescherming tegen het roesten in het magazijn, direct na het starten zal deze grotendeels loslaten. Wil je de Bob-cat mooi zwart houden dan zal je hem regelmatig moeten behandelen met hittebestendige lak.

Alle Bob-cat uitlaten worden geleverd inclusief montagemateriaal voor de uitlaat zelf en pakkingen.