Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Uitlaat Classic Performer (RVS), Kever 1200 cc 1/63 en later (behalve 30 pk), Karmann Ghia 1200 cc 1/63 en later (behalve 30 pk)

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Sportieve uitlaat systemen

Naast de standaard uitlaat zijn er tal van sportieve uitlaten die een zwaarder geluid produceren en de kever een sportievere achterkant geven. Bij montage van één van deze uitlaten wordt de indruk gewekt dat er een getunede motor achterin ligt, terwijl alleen de uitlaat is vervangen. Alle sportieve uitlaatsystemen hebben een betere doorstroming van de uitlaatgassen, hetgeen resulteert in meer vermogen.

Bij de montage van één van deze sportieve uitlaten zul je zien dat het tussen potje dat de verbinding maakt tussen koelhuisslang en kachel pot niet meer aanwezig is (behalve bij de Sporty en Classic performer uitlaten). Om toch de koelhuisslang aan te sluiten op de kachel pot neem je een aluminium koelhuisslang (#1095) en sluit deze direct aan op de kachel pot.

Alle sportieve uitlaatsystemen worden geleverd zonder  uitlaatbevestigingset (#1000#3203 of #1159), deze moet je er extra bijnemen en zijn zwart gelakt  met verchroomd uiteinde. Bij de meeste uitlaten is de zwarte lak alleen bedoeld om niet in de magazijnen te roesten, wil je je uitlaat mooi zwart houden laat dan alle lak afbladderen en behandel hem daarna met hitte bestendige lak.  

Classic performer uitlaten (RVS en Aluminium) 

De naam zegt al genoeg een klassiek uiterlijk zoals werd toegepast op de 25 en 30 pk motoren zoals ook de Porsche 356  voorzien van een grotere doorgang uitlopend in twee 60 mm uitlaatpijpen voor meer vermogenswinst.  Deze uitlaten zijn vervaardigd uit RVS of aluminium en zoals bij een goede RVS uitlaat zijn de aansluitingen op de cilinderkop inclusief de kachelpotverbindingspotjes van normaal staal zodat de warmte ontwikkeling geen onnodige schade kan toebrengen aan de kleppen.

Wordt geleverd met twee gepolijst RVS uitlaatpijpjes (inclusief montage bouten). Als je de uitsparingen in het achter paneel gevuld wilt houden, maar toch een uitlaat wilt monteren met meer vermogenswinst , een zwaarder geluid  met een klassiek uiterlijk dan is de Classic Performer de best keus. Geleverd in grijzetransport lak