Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Uitlaat Competition zwart gespoten (41 mm buis) Kever / Karmann Ghia 13/15/1600 cc Bus 1/1963 en later Kübel

 

Competition uitlaatsysteem 

Dit uitlaatsysteem zorgen voor de grootste vermogenswinst. Om deze winst te behalen kun je de kachelpotten niet meer gebruiken, deze worden door het systeem vervangen. De competition uitlaat is alleen leverbaar in een 41 mm buisdiameter, bedoeld voor getunede motoren en wordt geleverd inclusief ‘stinger’. Dit is een conisch uitlopende pijp, die recht naar achteren loopt en die niet is voorzien van een demper. Je kunt je wel indenken dat er niet meer lawaai uit een uitlaatsysteem is te verkrijgen dan bij deze competition uitlaat. Er is geen spruitstuk verwarmingsaansluiting op deze uitlaatsystemen aanwezig, ze zijn dus ook alleen geschikt bij het gebruik van meerdere carburateurs waarbij dit vervalt. Voor wedstrijd doeleinden is de bijgeleverde stinger de beste combinatie, maar voor de openbare weg zijn er speciaal voor het competition uitlaatsysteem verschillende dempers verkrijgbaar. Deze dempers hebben eveneens  een grotere buis diameter om een hoger vermogen te verkrijgen. 

Competition spaghetti met stinger 

Deze competition spaghetti met stinger is alleen leverbaar in zwart transport lak, deze laklaag is meer bedoeld om niet in de magazijnen te roesten, wil je je competition spaghetti met demper mooi zwart houden dan zul je hem regelmatig moeten behandelen met  hitte bestendige lak. Beide diameters zijn geschikt voor de 1300, 1500 en 1600 cc type 1 motoren.

#3241  buisdiameter 41 mm

Diverse losse einddempers

Voor straatgebruik raden we je aan om er een losse demper bij te nemen, zodat je legaal de openbare weg op kunt en geen ruzie zult krijgen met je buren. Er zijn twee verschillende soorten dempers hiervoor leverbaar, voorzien van een grotere buisdiameter zodat je zo min mogelijk vermogensverlies zult hebben.  Klik de desbetreffende demper voor meer informatie.

#3247  Turbo demper
#3261  Mundo demper in zwarte transportlak
#3266  Mundo demper keramisch gecoat
#3262  Mundo in gepolijst roestvrijstaal 

Vervangende pakkingen

Pakkingen en montage materiaal wordt bij zowel het hele systeem als de losse dempers bijgeleverd maar zijn ook los leverbaar. Klik op het bestelnummer voor meer informatie over de desbetreffende pakking

pakking tussen spaghetti en demper (per stuk)

#1078

koperen uitlaatpakkingen (per 4 stuks)

#1036 voor 41 mm buisdiameter