Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Dual uitlaat systeem zwart met verchroomde uiteinden Type 1 motoren met met enkele voorverwarming (behalve 25 en 30 pk)

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Dual uitlaat systeem
Het Dual uitlaatsysteem is verreweg het meest populair bij Baja’s Buggies en Trike’s waarbij de complete uitlaat zichtbaar is. Hiervoor is er rekening gehouden bij de afwerking en het buizenverloop “met zo min mogelijk zichtbare buizen een zo goed mogelijk uitlaatsysteem creëren was de opdracht” en dat is dan ook aardig gelukt. Het Dual uitlaatsysteem is voorzien van twee afzonderlijke uitlaten voor cilinder 1+2 en cilinder 3+4 uitlopend in een trompetvorm met een verchroomd uiteinde. De kachel moet bij dit uitlaatsysteem vervallen en doordat het systeem vlak langs het kleppendeksel loopt kun je alleen het origineel model kleppendeksel gebruiken (werkend met spanbeugels). Ondanks de vast gemonteerde binnen demper is het geluid vrij luid wat niet altijd als prettig wordt ervaren bij de omwonenden.  
 
Let op: De zwarte transportlak is bedoeld om niet in de magazijnen te roesten en zal direct na het starten grotendeels loslaten. Wil je de Dual mooi zwart houden dan zal je hem regelmatig moeten behandelen met  hitte bestendige lak.

#1045  type 1 motoren met enkele voorverwarming * (20 en 30 pk uitgezonderd)
* het inlaatspruitstuk van de originele carburateur heeft per zijde een voorverwarming aansluiting die enkel is uitgevoerd