Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Uitlaat 2- tip keramisch gecoat met enkele voorverwarming Type 1 motor 1300, 1500 en 1600 cc Kever Karmann Ghia

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

2-tip uitlaat (keramisch gecoat)
Een donker diep geluid gecombineerd met een dikwandige voordemper en een keramische coating maken van de 2-tip een sportuitlaat die op RVS na jaren langer mee zal gaan dan het origineel of welke ander uitlaatsysteem dan ook. Hetgeen wat zichtbaar blijft zijn de twee 63 mm dikke uitlaatpijpen die uitkomen in de uitsparingen van het achter paneel, reden temeer om je keuze te laten vallen op de 2-tip. De vermogenswinst is minimaal, als dat de hoofdreden is van aanschaf zal je uit een uitlaatsysteem moeten kiezen welke is voorzien van een spaghetti (zie aanverwanten), je kiest de 2-tip voor degelijkheid gecombineerd met een robuust uiterlijk en levensduur. De uitlaat is in zijn totaliteit voorzien van een keramische coating welke met een temperatuur van 650° wordt aangebracht waardoor een ondoordringbare laag wordt gevormd tegen corrosie wat niet alleen de duurzaamheid  verlengt maar ook de temperatuur verlaagt. De 2-tip wordt met pakkingen, montage materiaal en flexibele kachelslang geleverd. De flexibele kachelslang moet een direct verbinding maken tussen kachelpot en koelhuis en aangezien er maar één wordt bijgeleverd zou je die in twee delen moeten snijden. We raden je aan een extra slang bij te bestellen zodat je de volle lengte per zijde kunt gebruiken waardoor de slang minder kwetsbaar wordt. De montage beugels met pakkingsringen voor de verbinding tussen uitlaat en kachelpot worden niet bijgeleverd, bestel deze er extra bij en hergebruik niet je oude ringen, dat is vragen om lekkage. 
let op: de keramische laag zorgt voor een langere levensduur maar is  geen garantie tegen roest van binnen uit of via de buitenzijde als de keramische laag is beschadigd, het is geen  RVS.
toepassing: Kever en Karmann Ghia (type 1 motor)
#3204  1300-1500 en 1600 cc met enkele voorverwarming *
* de voorverwarmingsbuizen van het inlaat spruitstuk zijn per zijde enkel uitgevoerd, niet te verwarren met een dubbele voorverwarming per zijde.
Opties
Bestel de missende montagebeugels en een extra kachelslang erbij, dat voorkomt teleurstelling als je uitlaat thuis wordt bezorgd en je mist deze delen.
#1001  montage set kachelpot op uitlaat (per paar)
#1095  aluminium kachelslang (per stuk)