Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Uitlaat GT motorsport zwart met enkele voorverwarming. Type 1 motoren 1300, 1500 en 1600 cc. Kever. Karmann Ghia

 
vw artikelnummer: VWM 001 468 B

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Volkswagen Duitsland heeft zich nooit zo beziggehouden met sport uitlaten, Volkswagen Mexico daarentegen wel en ging de concurrentie aan met de grote hoeveelheid fabrikanten die al actief waren met sportuitlaten voor luchtgekoelde Volkswagen. Op het moment dat de GT motorsport op de markt werd gebracht was er geen enkele spaghetti uitlaat leverbaar die de uitsparingen in het achter paneel benutte. Met de GT motorsport had VW Mexico dan ook een bestseller in handen, er zijn zelfs tijden geweest dat deze uitlaat meer werd geproduceerd dan het originele model. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds de meest verkochte sportuitlaat voor Kever en Karmann Ghia waarbij de combinatie van een spaghetti voor meer motorvermogen met uitgangen uitkomend in de bestaande uitsparingen hebben gezorgd voor het succes.

De GT motorsport is leverbaar in een degelijke zwarte coating met verchroomde uiteinden en compleet vervaardigd uit gepolijst RVS.

De RVS uitvoering is niet alleen mooier om te zien maar gaat een leven lang mee, hetgeen niet van de zwart gecoate uitvoering kan worden gezegd.

Het geluid is een stuk dieper maar blijft beschaafd, dit is te wijten aan de combinatie van een centrale voordemper met einddempers in de uitlaatpijpjes zoals origineel ook het geval is.

De uitgangen hebben een diameter van 50 mm, wat een robuust uiterlijk geeft ten opzichte van de 35 mm standaard pijpjes. De kachel verbinding tussen kachelpot en koelhuis wijkt af, hiervoor monteer je een aluminium kachelslang welke direct op de kachelpot wordt aangesloten, dus zonder tussenkomst van de tussenpotjes zoals bij je originele uitlaat het geval was. De uitlaten worden geleverd zonder montage materiaal en kachelslang, bestel dit er extra bij (zie opties).

toepassing: Kever en Karmann Ghia (type 1 motor)

zwart gecoat met verchroomde uiteinden
#3205  1300-1500 en 1600 cc met enkele voorverwarming * 

gepolijst RVS
#3208  1300-1500 en 1600 cc met enkele voorverwarming * 
                         

* de voorverwarmingsbuizen van het inlaat spruitstuk zijn per zijde enkel uitgevoerd, niet te verwarren met een dubbele voorverwarming per zijde.

 

Opties

De uitlaten worden zonder enige vorm van montagemateriaal, pakkingen en verwarmingsbuizen geleverd maar zijn wel noodzakelijk. Bezuinig niet op de kachelslangen, gebruik per zijde een slang, indien je maar één slang neemt voor beide zijden moet je hem te ver uitrekken en is hierbij erg kwetsbaar. De montage set omvat alle benodigde pakkingen, beugels en montagemateriaal maar mist vier M6 moertjes voor het monteren van de voorverwarmingsbuizen op de uitlaat.
 
#1000  uitlaat montage set 
#1095  aluminium kachelslang (per stuk)