Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Uitlaat Low dual cannons Kever 1.2 1/1963 en later 1.3/1.5 t/m 3/1974 1.6 t/m 7/1975 Karmann Ghia 1/1963 en later Bus 8/1960 en later Kübel

 

Baja, Buggy & Trike uitlaat systemen
 
Speciaal voor deze auto’s zijn er speciale uitlaatsystemen verkrijgbaar, die net als de spaghetti uitlaatsystemen zorgen voor meer vermogen. Doordat de uitlaatconstructie vaak groot is, kunnen deze uitlaatsystemen niet op een standaard kever worden gemonteerd. Men is bij de baja en buggy- uitlaatsystemen ervan uitgegaan dat de gehele uitlaat te zien is. De afwerking is dan ook zo dat de totale uitlaat  een mooi geheel is; waarbij sommige uitlaten zijn voorzien van verchroomde delen. Alle uitlaten worden compleet geleverd met pakkingen, echter exclusief de afdichtingringen en beugels voor de montage aan de kachelpotten. De kachelslang kan direct op de kachel pot worden aangesloten. Neem hiervoor wel een aluminium exemplaar ( #1095) deze kan tegen de hitte van de uitlaat, de originele papieren kachelslang niet. Aangezien trike’s en veel buggy’s geen kachel meer hebben zijn er enkele uitlaatsystemen waarbij de kachel vervalt. Hierbij komt ook meer vermogen vrij. Voor alle zwart gelakte uitlaatsystemen geldt dat het hierbij om transport lak gaat, die is meer bedoeld om niet in de magazijnen te roesten, wil je je uitlaatsysteem mooi zwart houden dan zul je hem regelmatig moeten behandelen met  hitte bestendige lak.

Low dual cannons

Ook deze uitlaten bestaan uit twee losse dempers net als de dual uitlaten, maar hier lopen de dempers onder de motor. De baja of buggy moet dan niet zijn verlaagd, dan zouden de uitlaten de grond kunnen raken. De kachel wordt behouden en de dempers zijn verchroomd en lopen aan de uiteinden schuin af. de uitlaatbuizen die vanaf de demper naar de cilinder kop lopen zijn zwart gelakt. Worden compleet per paar geleverd.
 
#3235
1200 cc vanaf 1/1963 en later
1300-1500 cc t/m 3/1974
1600 cc t/m 7/1975 (behalve injectie motoren)