Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Uitlaat Monza (elimineert katalysator) Type 4 motoren (alleen injectie motoren)

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Monza uitlaatsysteem

Naast de standaard uitlaat zijn er tal van sportieve uitlaten die een zwaarder geluid produceren en onze Volkswagen een sportievere achterkant geven. Bij montage van een Monza uitlaatsysteem wordt de indruk gewekt dat er een getunede motor achterin ligt, terwijl alleen de uitlaat is vervangen. De Monza is voorzien van  63 mm dikke verchroomde uitlaatpijpen die onder het achter paneel vandaan komen, door de constructie is de doorstroming verbeterd ten opzicht van het origineel, dit helpt mee aan een hoger motorvermogen. De Monza voor de type 1 motor is niet voorzien van  tussen-potjes die de verbinding maken tussen kachelslang en kachelpot, om toch de kachelslang aan te kunnen sluiten wordt er een flexibel aluminium buis meegeleverd welke  direct  op de kachelpot wordt aangesloten, het is wel aan te raden er een extra slang bij te nemen (zie vervangende onderdelen), gebruik je één slang voor beide zijden (door snijden) moet je de slang vrij ver uitrekken waardoor hij erg kwetsbaar word. Bij de type 4 motoren is dit niet van toepassing, deze wordt direct op de kachelpotten aangesloten zoals ook origineel het geval is, bij de injectie motoren vervalt de complete katalysator hiermee. Pakkingen worden meegeleverd voor de uitlaat zelf, voor de type 1 motoren is het nog wel noodzakelijk om de klemmen met pakkingen voor montage op de kachelpot extra mee te bestellen (zie opties).

Let op: De zwarte transportlak is bedoeld om niet in de magazijnen te roesten, direct na het starten zal deze grotendeels loslaten. Wil je het uitlaatsysteem  mooi zwart houden dan zal je hem regelmatig moeten behandelen met  hitte bestendige lak. 

#1004   type 1 motoren 1300-1500 en 1600 cc met enkele voorverwarming*
#41017   type 4 motoren voorzien van carburateurs
#41018   type 4 motoren voorzien van injectie

* Dit is te herkennen aan de voorverwarmingsbuis van het inlaatspruitstuk welke op de uitlaat wordt aangesloten, dit is bij een enkele voorverwarming 1 buis per zijde en bij een dubbele voorverwarming 2 buizen per zijde en alleen toegepast bij late 1300 en 1600 cc motoren. Indien de voorwarming niet wordt gebruikt zoals bij zijdelinks geplaatste carburateurs neem dan de afsluitplaatjes er extra bij (zie optie).


Vervangende onderdelen

De pakkingen en de luchtfilter slangen zijn ook los leverbaar, klik het vervangend onderdeel aan voor een afbeelding en meer informatie.

#1058   uitlaat pakkingen voor type 1 motoren per 4 stuks
#1057   voorverwarming pakkingen voor type 1 motoren per paar
#41078   pakking tussen uitlaat en kachel pot voor type 4 motoren met carburateurs
#1095   kachelslang aluminium voor Type 1 motoren per stuk


Opties

Bij het gebruik van zijdelinks geplaatste carburateurs op een type 1 motor heb je de carburateur voorverwarming niet nodig, sluit deze dan af met de daarvoor bedoelde afsluitplaatjes. Voor meer informatie en een afbeelding, klik op het bestelnummer.

#1035   type 1 motoren
#1001   kachelpot op uitlaat montage set voor type 1 motoren (per paar)